VIDEO: Košarkaši Vojvodine nakon velikog preokreta savladali Lovćen u ABA 2 ligi

Košarkaši Vojvodine pobedili su Lovćen sa Cetinja, rezultatom 83:81, u osmom kolu ABA 2 lige.

Po četvrtinama se igralo 19:29, 13:14, 20:18, 31:20.

Vojvodina je do pobede došla nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini. Nije krenulo dobro Novosađanima, koji su na meču u Banjaluci bili bez glavnog trenera Miroslava Mute Nikolića, pa ih je predvodio njegov pomoćnik Miloš Isakov Kovačević.

U jednom momentu protivnik je imao čak 21 poen prednosti, ali se crveno-beli nisu predavali i upravo ta borbenost ih je dovela do nove pobede. Sve se to izdešavalo u trećoj četvrtini, velika prednost Cetinjana, ali i buđenje Novosađana, koji su serijom od 17:5 uspeli da otope razliku i uđu u poslednju deonicu utakmice sa nadanjima da mogu da preokrenu rezultat u svoju korist.
 
To su i učinili, izjednačenje Voši 37 sekundi pre kraja doneo je Uroš Banjac šutom za tri poena. Lovćen potom nije poentirao i 1,7 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Banjac je fauliran u šutu za tri poena. Bio je dva puta precizan i šutevi sa linije slobodnog bacanja doneli su veliku radost košarkašima Vojvodine.
 
 
"Uspeli smo gotovo nemoguće. Verovali smo da možemo do preokreta i za to smo nagrađeni. Pobedu posvećujemo našem treneru Nikoliću, a ja je poklanjam ovim momcima, jer lepši debi nisu mogli da prirede", poručio je Isakov Kovačević nakon meča.

U timu Vojvodine najviše su se istakli Gaćeša sa 23 poena, Rakićević sa 21, Beslać sa 15 i Bjelica sa 14.

U narednom meču ABA 2 lige, koji se igra u četvrtak, Voša će odmeriti snage sa Sutjeskom iz Nikšića.

  • Zlaja

    09.02.2022 20:49
    Bravo
    Bravo.Muti brz oporavak. Rakac-oko sokolovo, pravio visak kad je hteo i asist.
  • milmar

    09.02.2022 09:50
    pustite
    vise malog Banjca da igra,decko je apsolutno zasluzio vecu minutazu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport