Nastavlja se Superliga: Proleter na Lalatovića, Voša da dokaže zaslužuje li vrh tabele

Prolećni deo sezone u Superligi Srbije počeće za vikend. Proleter ide na gostovanje u Kragujevac, dok će Vojvodina dočekati Kruševljane.
Nastavlja se Superliga: Proleter na Lalatovića, Voša da dokaže zaslužuje li vrh tabele
Foto: FK Vojvodina

Dolaskom Dušana Bajića na mesto šefa stručnog štaba Proleter je uspeo da podigne nivo igre. Tokom prelaznog perioda uspeli su da odrade dobar posao, pojačali su kako stručni štab, tako i igrački kadar. 

Najveća imena su ona koja će svoj posao raditi van terena - u prolećni deo sezone Proleter ulazi sa novim sportskim direktorom Zdravkom Kuzmanovićem, a stručnom štabu se pridružio i Gojko Kačar.

Stiglo je nekoliko pojačanja, među njima i Andrija Kaluđerović, motivisan da obori rekord lige po broju datih golova u Superligi. Tim se pripremao u Turskoj i u prvom prolećnom kolu trebalo bi da imaju relativno lak zadatak.
 
Slanobarci odlaze na duel u Kragujevac gde će ih dočekati Radnički 1923. Jedna od većih vesti zimskog prelaznog perioda bila je i ta da se bivši trener Vojvodine i Proletera Nenad Lalatović, nakon avanture u Saudijskoj Arabiji, pridružio upravo poslednjoplasiranom timu na tabeli. Sada će imati priliku da na klupi Radničkog debituje protiv svog, kako je jednom prilikom rekao, omiljenog kluba.
 
Utakmica između Proletera i Radničkog 1923 igra se u subotu, 12. februara, u 13 časova.
 
Voša će na start sezone malo sačekati, pa će imati dodatne dane da se pripremi i odmori. "Stara dama" je prelazni rok iskoristila da sebi ponovo privuče igrače koji su već nosili crveno-beli dres. Tako su se u Vojvodinu vratili Bojan Matić, Milan Lazarević, a navijačima možda i najdraža vest je ta da će se među stativama ponovo naći Emil Rockov. 
 
Prilično miran prelazni rok su imali, u klub je došao Ivan Vukčević, dok su Zukić i Topić produžili svoje ugovore.
 
Ipak, pred Slavoljubom Đorđevićem i ekipom na startu prolećnog dela šampionata neće biti ni malo lak zadatak. Voša je četvrta sa 30 bodova, koliko ima i petoplasirani Napredak, šesti Voždovac je na 29, nakon čega sleduju Radnički, Spartak i Proleter sa 27 bodova. To znači da je četvrta pozicija na tabeli prilično nesigurna.
 
To da li Vojvodina zaslužuje da bude uopšte u vrhu domaćeg fudbala pokazaće se već u ponedeljak, kada će dočekati upravo Napredak, koji je iza nje samo zbog slabije gol razlike. U prvom delu sezone, Napredak je na svom terenu bio siguran, savladavši Vojvodinu sa 2:0. 
 
Utakmica između Vojvodine i Napretka igra se u ponedeljak, 14. februara, u 15 sati.
  • Novo naselje fkv

    12.02.2022 07:33
    Bez obzira na sve, jako i glasno: SAMO NAPRED VOJVODINA!
  • Vtr

    11.02.2022 21:35
    Kako bez Dardana Beriše u Kg?
  • Deki

    11.02.2022 21:16
    Ajde Proleter, dobite Lalata onoga mu krsta!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport