Odbojkaši Vojvodine sjajnom završnicom do maksimalne pobede

Odbojkaši Vojvodine pobedili su ubedljivo ekipu Radničkog, rezultatom 3:0, u 17. kolu Superlige Srbije.

Maksimalni trijimf i tri boda u pretposlednjem kolu Superlige mogli bi da budu od velikog značaja za Vojvodinu, ali daleko veća pobeda Novosađana je način na koji su savladali odličnu ekipu Radničkog.

Iako su u sva tri seta crveno-beli većim delom vijali rezultat, u završnici su pokazali kvalitet koji im je do sada nedostajao - umeće da okrenu rezultat i neizvesne završnice reše u svoju korist. Bili su najbolji i najsigurniji puleni trenera Slobodana Boškana upravo kada je bilo najvažnije.

U svakom slučaju, derbi je opravdao sva očekivanja, a u kvalitetnoj odbojci moglo se uživati od prvog do poslednjeg poena.
 
Već na samom startu Radnički je zapretio i jasno stavio do znanja da će biti opasan protivnik. Poveli su gosti 3:0, u nekoliko navrata se domaćin vraćao, ali su Kragujevčani nanovo sticali prednost od dva i tri poena. Menjao je trener Slobodan Boškan dijagonalu dizač-korektor, pa vraćao startere što je ekipi donosilo stalnu dinamiku i bolji ritam. Imao je Radnički čak i vođstvo 23:20, te set loptu na 24:23, ali su mini simultanke Rudića i Parapunova donele izjednačenje, a onda i priliku za vođstvo od 1:0. Više nerava, preciznosti i upornosti u ovim momentima pokazali su crveno-beli i rešiti ovaj deo meča u svoju korist - 28:26.
 
Skoro na isti način i istim rezultatom realizovan je i drugi set. Posle početnog vođstva gostiju okrenuli su domaćini, ali su Kragujevčani negde na polovini vratili prednost. Opet su igrači Vojvodine vijali protivnika i ponovo u završnici pokazali veću borbenost, bili konkretniji i sigurniji, te poveli 2:0 u ovom meču.
 
Velika borba dva tima i dobra odbojka viđena je i u trećem periodu. I opet je u finišu vodio Radnički (18:16). No, nekoliko sjajnih odbrana, pre svega Uroša Miškovića, bile su okidač za preokret. Dobar blok, realizacija kontri, koncentracija, a pre svega velika želja – bilo je to taman za tačku na ovaj meč i bitnu pobedu.
 
Pred timovima je plej-of i eliminaciona faza u borbi za titulu, a sa koje pozicije će u nju, Voša će znati posle utakmice 18. kola u kojoj u nedelju u Kraljevu igra protiv Ribnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.