Odbojkaši Vojvodine pobedom protiv Ribnice rezervisali drugu poziciju pred plej-of

Odbojkaši Vojvodine savladali su na gostovanju Ribnicu, 3:2 u setovima, čime su rezervisali drugu poziciju uoči plej-ofa.

Iako su Novosađani na startu odmah stekli tri poena prednosti, domaćin je brzo izjednačio. No, puleni trenera Slobodana Boškana su do kraja seta diktirali ritam, bežali protivniku za dva i tri poena, da bi Ribnica u završnici uspela najpre da izjednači, a onda i da povede 20:19 nakon asa Safanova.

Nisu čekali crveno-beli, odmah su vratili vođstvo, a na dobar servis Mehića i nakon kontre Parapunova poveli su 22:20. Tačku na ovaj set blokom je stavio Rudić.

Nastavile su ekipe da se nadigravaju i u drugom periodu. Smenjivali su se u vođstvu Kraljevčani i Novosađani, Boškan je menjao ritam izmenama (dizač – korektor i bloker), a u neizvesnoj završnici sigurnija i konkretnija bila je Vojvodina. Dobar servis Bajandića poremetio je domaćina i omogućio kontru za vođstvo od 2:0.
 
Bio je dovoljan samo mali pad koncentracije u trećem setu da veoma borbena i uporna Ribnica iskoristi priliku i dobije ovaj deo meča, te smanji vođstvo Novosađana na 2:1. Prokockali su prednost gosti u četvrtom setu, ali je i sa druge strane domaćin igrao za svaku loptu i poen, te zasluženo izborio peti set. Iako su Kraljevčani bolje otvorili taj-brek, uspela je Vojvodina požrtvovanom igrom da okrene i prvi put povede 10:9. As Lazara Bajandića doneo je Novosađanima i dva poena prednosti u samoj završnici, a kako se ispostavilo bilo je to i ključno za siguran kraj i konačnu pobedu od 3:2.
 
Šef stručnog štaba Slobodan Boškan poručuje da je najvažnije da je njegov tim pobedio, ne samo zbog bodova, već i zato što nije lako igrati protiv Ribnice, posebno u njihovoj sali.

"A možda je i najvažnije što sa ovim trijumfom i teškom utakmicom dočekujemo plej-of. Igrali smo dobro u polju, u elementu odbrane, ali je u nekim momentima mogao blok biti sigurniji i precizniji. Takođe, na servisu smo bili malo dekoncentrisani. Drago mi je i to što se Andrija vratio i odigrao dobro tri seta, tako da se i on vraća polako u formu. Sve u svemu, za nas je ovo značajna, pre svega timska pobeda", poručio je Boškan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport