Proleter dočekuje Spartak: "Ništa osim osvajanja tri boda nas ne interesuje"

Fudbaleri Proletera dočekaće subotički Spartak u 25. kolu Superlige Srbije.

Današnji susret važan je za oba tima, s obzirom na to da imaju isti broj bodova - 27. Proleter je nakon pobedničkog starta prolećnog dela sezone vezao dva poraza, od Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana, te sada nameravaju da se vrate na trijumfalne staze.

Nasuprot tome, situacija u Spartaku nije dobra. Nakon slabijih priprema, gde su izgubili sve prijateljske mečeve, drugi deo sezone otvorili su sa tri poraza od Radnika, TSC-a i Čukaričkog. U susretu sa Slanobarci nastoje da dođu do tri boda i uhvate priključak u borbi za plej-of, što je i namera tima iz Novog Sada.

Član stručnog štaba Proletera Gojko Kačar kaže da ih očekuje susret sa ekipom koja igra ofanzivno.
 
"Na našu sreću, vraća nam se dosta povređenih igrača i skoro smo u kompletnom sastavu. Ništa osim osvajanja tri boda nas ne interesuje i fokusirani smo na pobedu. Iza nas su dve teške utakmica u kojima smo bili defanzivnije orijentisani i sada ćemo svakako igrati ofanzivnije. U tim se vraćaju Vukasović, Milošević, Andrejević, verovatno Kalušerović, dok se Gluščević oporavlja", poručuje Kačar. 
 
Subotičani su poslednji put u ligi pobedili Proleter u decembru 2019, nakon čega su Slanobarci vezali tri pobede, od kojih je poslednja upisana u septembru prošle godine.
 
Iz tog razloga opravdana je poruka šefa stručnog štaba Spartaka Nebojše Vukčevića koji navodi da su Novosađani neugodan rival. Ipak, dodaje, njegovi igrači će učiniti sve da tok utakmice usmere u svoju korist. 
"Proleter ima dobru i iskusnu ekipu sa kojom smo, zbog njihovog načina igre, u prethodnih par utakmica imali dosta problema. Očekujemo pravu, borbenu ligašku utakmicu. Učinićemo sve da tok utakmice usmerimo u našu korist i osvojimo tri boda", zaključuje Vukčević.
 
Utakmica između Proletera i Spartaka igra se na "Karađorđu", sa početkom u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.