Trener Voše pred Radnički: Jedan dobar rezultat menja sve

Fudbaleri Vojvodine gostovaće Radničkom u Kragujevcu, u 29. kolu Superlige Srbije.
Trener Voše pred Radnički: Jedan dobar rezultat menja sve
Foto: FK Vojvodina

Radnički predvodi bivši trener Vojvodine Nenad Lalatović, koji je preuzeo klub u borbi za opstanak, dok Novosađani traže izlaz iz niza od pet uzastopnih poraza.

Po rečima novog šefa struke u Voši Dragana Radojičića, reprezentativna pauza je dobro iskorišćena, ali ih očekuje teška utakmica sa Radničkim, koji će sigurno tražiti svoj put do bodova, posebno zbog toga što u poslednjem kolu pred plej-aut igra sa Crvenom zvezdom.
 
"Radnički je u dobroj formi, izgubio je samo dve utakmice u drugom delu sezone, od Proletera i Partizana. Mi smo iskoristili ove dve nedelje za pripremu utakmice, ali smo opet imali kadrovskih problema, sitne povrede, temperature, viruse, tako da nije bilo sve kako smo želeli. Bez obzira na sve to, akcenat je da mi pokušamo da osvojimo tri boda, koja su nam preko potrebna i da uhvatimo priključak za izlazak u Evropu. Siguran sam da imamo umeće i znanja, pripremili smo strategiju, imamo još neke nedoumice, ali spremili smo i plan A i plan B", kaže Radojičić.
On je iskoristio pauzu da promeni način igre, ali i način razmišljanja u ekipi i ističe da je veoma važno da svaki član ekipe nauči da se nosi sa pritiskom igranja u Vojvodini i da podigne svoje samopouzdanje.
 
"Sistem kao sistem je raspored igrača po terenu, a meni to toliko nije važno, koliko je balans u timu. Bitno mi je u kom delu terena igramo sa loptom i kako napadamo. Mi smo to već pokušali protiv Čuke, možda u manjem procentu, koji ćemo sada pokušati da povećamo i da igramo na polovini rivala. Ja neću odstupiti od svog napadačkog stila, Vojvodina mora da igra na gol više. Pet utakmica nismo dali gol iz igre i normalno je da to svakoga brine, ali verujte mi to se promeni u jednoj sekundi. Igrač samo treba da pronađe samopouzdanje, da se ne plaši promašene šanse. Ja vrlo dobro znam šta znači pritisak dresa Vojvodine i najviše radim na tome da moji igrači nauče da se nose sa njim. Pritisak osećam i sad kao trener, ali istovremeno osećam i ogromnu motivaciju i obavezu, zbog Novog Sada, zbog navijača, zbog svih onih kojima Vojvodina znači. Želim da i ti igrači na terenu i ja pored klupe dokažemo da smo zasluženo tu", dodaje Radojičić.
 
Odmah nakon utakmice u Kragujevcu, Vojvodinu očekuje meč sa Radom u Kupu Srbije.
 
"Slagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao o meču u Kupu Srbije, ali smo ipak fokusirani da sutra od 14 časova do nekih 15.50 dođemo do sva tri boda, pa ćemo onda da se posvetimo utakmici sa Radom. Velika je stvar da budemo u polufinalu i Voša uvek mora da bude među tri, četiri najbolje ekipe", zaključio je Radojičić.
 
Utakmica između Radničkog 1923 i Vojvodine na programu je u subotu u 14 časova.
  • Dr

    02.04.2022 16:29
    Trener Voše..
    Upravo izgubismo s 3:2. Golovi uglavnom padaju iz prekida, a Stevanović nezamenljiv. PS Devteku i kapitenu se "zahvaliti", neka igraju u nižoj ligi gde im je i mesto.
  • Nikola

    01.04.2022 15:50
    Sa obzirom kakav način igre gajiš i ti i tvoj prethodnik, do pobede možemo samo ako protivnik da dva autogola i ostane sa tri igrača manje.
  • A

    01.04.2022 15:10
    A
    Veliko je interesovanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport