Trener Vojvodine pred Rad: Ne želimo ulogu favorita, već da odigramo što bolje

Fudbaleri Vojvodine gostuju danas Radu, u četvrtfinalu Kupa Srbije.
Trener Vojvodine pred Rad: Ne želimo ulogu favorita, već da odigramo što bolje
Foto: FK Vojvodina

Voša se nalazi u rezultatskoj krizi i neophodno joj je iskupljenje u vidu plasmana u polufinale Kupa. Nakon šest uzastopnih poraza, Vojvodina želi da se vrati na pobedničku stazu.

Trener Vojvodine Dragan Radojičić kaže da ih očekuje teška utakmica, te da je četvrtfinale Kupa veoma značajno za tim.
 
"Posle šest vezanih poraza, mi ne želimo ulogu favorita, već da se mobilišemo i da odigramo što bolje i da se plasiramo u polufinale Kupa Srbije. Nismo imali slobodan dan, treniramo od nedelje i spremamo se samo za ovu utakmicu. Tradicija nije na našoj strani na Banjici, toga želim da budu svesni i moji igrači. Rad nije ekipa koja je trenutno na tabeli tamo gde joj je i mesto. Imaju određenih problema, kao i mi, ali rezultati nisu pravo merilo njihovog kvaliteta. Priželjkujem pobedu koja bi mogla da preokrene predstojeće stvari u našu korist, ali sada smo fokusirani samo na Kup, ne mislimo o prvenstvu", kaže Radojičić.
On i dalje veruje da Vojvodina ima kvalitet da igra napadački fudbal i da postiže više golova po utakmici.
 
"Kada sam došao u Vošu, rekao sam da ćemo mi pokušati da igramo na polovini protivnika što je to više moguće. Reprezentativnu pauzu smo iskoristili upravo za to, pokušali smo to u Kragujevcu i da smo postigli pogodak na vreme, sve bi bilo drugačije. Ne pamtim kada je Vojvodina imala posed lopte 75-25 u prvom poluvremenu, ali nažalost, broje se golovi i piše se krajnji rezultat. Ta dobra igra mora da nam donese golove, Vojvodina mora da postiže po dva gola na utakmici iz igre", ističe Radojičić.
 
Radojičić je zadovoljan što će moći da računa na gotovo kompletan tim. Po njegovim rečima, nedostatak koncentracije je glavni problem u igri njegove ekipe.
 
"Polako dobijamo ono što želimo da bismo ostvarili tri bitne stvari za nas – posvećenost, motivaciju i koncentraciju igrača, što sam im dao kao jasna pravila od prvog dana. Mi imamo posvećenost i motivaciju, ali imamo problem sa koncentracijom. To najbolje dokazuje kada primiš pet golova iz kikseva, kada koncentracija treba da bude na najvećem nivou. Moramo da ispravimo te neke početničke greške, primili smo gol posle prekida, a uigrali smo barem 300 odbrambenih prekida za 10 dana. Samo da popravimo tu koncentraciju i ostalo je sve tu", zaključuje Radojičić.
 
Utakmica između Rada i Vojvodine igra se danas, u 18.30 časova.
  • Djampjero Galeaci

    06.04.2022 18:01
    Napred Voso, da pobedimo Rad, posle da prodjemo u finale i da spasimo sezonu.
  • rajo

    06.04.2022 17:57
    sto bolje da odigrate kladionicu treneru?
  • ARMAGEDON

    06.04.2022 17:08
    SVE PO PLANU
    Gase Vojvodinu, ruse stadion i prave palatu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.