Odbojkaši Vojvodine na korak od titule

Odbojkaši Vojvodine savladali su u maloj sali Spensa ekipu Spartaka sa 3:2 u drugom meču finala plej-ofa i tako poveli 2:0 u ovoj seriji.
Odbojkaše Vojvodine samo jedan korak deli od titule prvaka Srbije, šeste uzastopne, a devetnaeste ukupno. 
Novosađani su u prelepoj atmosferi male dvorane Spensa, posle velike borbe i mnogo preokreta na obe strane savladali Spartak. Istina je da crveno-beli nisu bili ni blizu nivoa koji su prikazali u nekim prethodnim mečevima, ali su ostavili srce na terenu, borili se za svaki poen i kada je bilo najvažnije pokazali zašto su tim za pobede i zašto je taj kvalitet više na njihovoj strani.
Mora se priznati da su Subotičani još jednom potvrdili da nisu slučajno u finalu. Igrali su odlično tokom celog susreta, sa mnogo energije i motiva. Ušli su u meč rasterećeni, bez pritiska, nisu imali šta da izgube, pa su sve karte bacili na teren. Rezultat se u prvom setu lomio negde do polovine, kada su gosti preuzeli kontrolu, napravili razliku i zasluženo poveli 1:0. No, istom merom uzvratila je Vojvodina u drugom periodu utakmice, dobar servis Simića doneo je priliku ekipi da se odlepi i uvede set u mirnu završnicu za izjednačenje.
 
Ipak, Spartak nije posustajao, predvođen odličnim Muradom Kanom grabio je ka vođstvu od 2:1, nakon čega je usledio set za pamćenje. Ulazak Nemanje Čubrila doneo je konačno i dobar servis, ali u nekoliko navrata i blok. Najsigurniji u redovima domaćina bio je Kamil Baranek, koji je u važnim momentima nalazio prava rešenja. Iako je Vojvodina sve vreme vodila u četvrtom setu, Subotičani su još jednom pokazali tu posebnu energiju i uspeli da se izbore za maratonsku završnicu. Mirniji, staloženiji, strpljiviji bili su Novosađani koji su stavili tačku kod rezultata 30:28 i uveli meč u taj-brek.
 
Kamil Baranek i Nemanja Čubrilo i dalje su bili udarne igle. Blok Čubrila doneo je vođstvo od 12:9, Baranek je poveo ekipu do prve meč lopte, da bi domaćin drugu iskoristio za važnu pobedu.
 
Pečat na ovu utakmicu stavili su sjajni navijači oba tima. Posle dugo vremena se za malu salu tražilo mesto više, mnogi verovatno nisu mogli ni da uđu, a mnogi su morali da stoje, ili da sede na stepenicama. U svakom slučaju atmosfera na tribinama bila je dostojna državnog finala.
 
Treća utakmica igra se u sredu, 13. aprila u Subotici, od 17 časova.
  • Dusan Dzigurski

    11.04.2022 09:24
    Napred voso moja Vosice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.