Vojvodina savladala Proleter: Pobeda nakon šest vezanih prvenstvenih poraza

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom stadionu ekipu Proletera rezultatom 2:1 u 30. kolu Super lige Srbije.
 Vojvodina savladala Proleter: Pobeda nakon šest vezanih prvenstvenih poraza
Foto: Jelena Grlić

Vojvodina je do trijumfa, nakon šest vezanih prvenstvenih poraza, došla autogolom Andrejevića u devetom i pogotkom Simića u 11. minutu.

Voša je odlično otvorila utakmicu i veoma brzo stekla dva gola prednosti. U devetom minutu, Lazarević je izveo korner sa leve strane, a Andrejević u želji da interveniše glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu za 1:0.
 
Samo dva minuta kasnije, posle novog kornera, Voša je duplirala prednost. Centrirao je Lazarević, Matić je skrenuo loptu glavom do druge stative, a tamo je na pravom mestu bio Simić za 2:0.
Nakon pogodaka domaće ekipe, tempo je opao, prave šanse su izostale, iako je Vojvodina nastavila da dominira i da napada uglavnom po desnoj strani na kojoj je najopasniji bio Lazarević. Ekipa Proletera nije uputila nijedan udarac ka golu Emila Rockova sve do 57. minuta kada je Kojić šutirao pored stative.
 
Voša je prvu ozbiljniju šansu u nastavku imala u 62. minutu, posle kontre. Vukadinović je centrirao sa desnog boka, Matić je sa peterca šutirao preko gola.
 
Proleter  je uspeo da smanji rezultat iz prvog udarca u okvir gola i to uz dosta sreće. Ilić je naleteo na jednu odbijenu, šutirao sa 20 metara, a lopta je na putu ka golu pogodila Stevanovića i prevarila Rockova za 2:1.
 
Dva minuta kasnije Proleter je imao novu šansu, Bertalan Kun je sa desetak metara šutirao pored stative. Ubrzo nakon toga, u 79. minutu, Ninković je oštrim startom oborio Lazarevića sa leđa, došlo je do gužve i sukoba sa Jeličićem, pa je sudija obojici igrača pokazao po javnu opomenu. Desni bek Vojvodine pokušao je da nastavi meč, ali nije uspeo, pa je morao da napusti igru 10 minuta pre kraja.
 
Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Voša sada sa 39 bodova sedma na tabeli.
  • Dusan Dzigurski

    11.04.2022 22:27
    Dobro je, sada da se plasiramo u evropska takmicenja, mozda i u Kupu uradimo nesto, mozda bismo mogli da spasimo sezonu do kraja.
  • ARMAGEDON

    11.04.2022 21:37
    SVE PO PLANU
    Gase Vojvodinu, ruše stadion, prave palatu!
  • Novo naselje fkv

    11.04.2022 20:53
    Samo napred,Vojvodina! U inat dušmanima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.