Radojičić: Voša uvek mora da bude konkurentna Crvenoj zvezdi

Fudbaleri Vojvodine dočekaće ekipu Crvene zvezde, u nedelju, 1. maja, u četvrtom kolu plej-ofa.
Radojičić: Voša uvek mora da bude konkurentna Crvenoj zvezdi
Foto: FK Vojvodina

Lider na tabeli je ubedljivi favorit u duelu sa Vojvodinom koja već duže vreme ne može da se izvuče niza promenljivih i bledih rezultata.

Prošlo je gotovo punih šest godina otkad je Vojvodina poslednji put savladala aktuelnog prvaka. Od poslednje pobede na domaćem terenu prošlo je još više vremena - osam godina.
 
Nema baš čemu da se nada Vojvodina imajući u obzir to da je Crvenoj zvezdi važan svaki bod u trci za titulu sa Partizanom, koji zaostaje svega dva boda za Zvezdom.
Trener Vojvodine Zoran Radojičić kaže da ih očekuje utakmica sa najboljom ekipom u zemlji.
 
"Mnogi nisu uspeli da uzmu Zvezdi ni bod i svi znaju koliko je to teško. Mi smo u mini seriji od dva poraza, izgubili smo od ekipa sa kojima se direktno borimo za plasman u Evropu. Nismo u najboljem psihološkom momentu, ali radimo sa igračima da izađemo u što boljem izdanju i da odigramo kako treba, muški i dostojanstveno. Ne treba bežati od toga da smo u inferiornom položaju u odnosu na rivala, ali mi se nikada nećemo predavati. Bodovna razlika je ogromna između Crvene zvezde i Partizana i ostalih timova i to nije dobro, bez obzira na njihove budžete. Želim da Vojvodina bude konkurentna Crvenoj zvezdi i Partizanu. Nismo u poziciji da pretimo, ali učinićemo sve da prikažemo dobru igru i ako uspemo da dođemo i do dobrog rezultata", rekao je Radojičić.
 
On je na pitanje o medijskim napisima da Partizan "premira" timove koji oduzmu bodove Crvenoj zvezdi odgovorio da prvi put čuje za to i da će Voša uvek biti klub koji će igrati samo zbog sebe.
 
"FK Vojvodina je FK Vojvodina i kao bivšeg igrača i sada trenera ovog kluba, te stvari me ne zanimaju. Sada prvi put čujem o premiranju, i znam da će FK Vojvodina da igra isključivo samo zbog sebe, misleći samo na sebe. Niko ne uzima lako bodove protiv Zvezde i Partizana. Od ovih timova koji se bore za Evropu, ako neko uspe u tome, to može da bude ključno. Mi smo gubili bodove od ekipa u odnosu na koje nismo bili inferiorni na terenu. Jesmo zbog toga napravili korak unazad u borbi za Evropu, ali nismo u potpunosti. Imamo dve vezane utakmice protiv Zvezde i Partizana. Rezultat je danas 0:0, imamo bod u džepu, pa ćemo da vidimo kako će se odvijati stvari na terenu", kaže Radojičić.
 
Meč između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju, 1. maja, u 17 časova.
  • Dr

    01.05.2022 18:09
    Radojčić o Zvezdi
    Možda se ja bavim šahom ako kažem (upravo gledam Vošu sa Zvezdom), da Zukić "povezuje" igru kao Rej Čarls. I još je kapiten, a znanje, već sam to rekao pre nekoliko nedelja, jedva može da zadovolji zonsku ligu. Eh, da je samo on!!!
  • Slatki mali

    30.04.2022 22:35
    U narednim sezonama ce Vojvodina sa novom upravom i novim igracima dominirati srbskim fudbalom.
  • Mita Sangaj

    30.04.2022 15:51
    Zvezda je institucia evropskog futbala mnogo veci klub of FK Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.