Rukometaši Vojvodine osvojili novu titulu i dodali zvezdicu iznad grba

Rukometaši Vojvodine savladali su kragujevački Radnički sa 31:15 (16:9) u 11. kolu plej-ofa Arkus lige.

Tako je novosadski tim i teoretski obezbedio osvajanje šampionske titule, tri kola pre kraja prvenstva, sa još uvek maksimalnim učinkom.

Ovo je deveta uzastopna titula, ukupna 10 u istoriji kluba, čime je Vojvodina dodala prvu zvezdicu iznad grba.

Takođe je produžila seriju uzastopnih šampionskih naslova što je apsolutni rekord srpskog i jugoslovenskog rukometa. 
 
  
Vojvodina je potvrdila dominaciju u srpskom rukometu. Protiv jednog od najbližih pratilaca u borbi za titulu, njeni igrači su igrali odlično i naprosto deklasirali protivnika. 
 
Od prvog do poslednjeg minuta imali su rezultatsku prednost. Već na poluvremenu bilo je plus sedam (16:9), a u 40. minutu i prva dvocifrena prednost. 
 
Najefikasniji u ekipi Vojvodine bili su desno krilo Aleksa Kljajić i mladi pivotmen Luka Rogan sa po šest golova, dok je za najboljeg igrača utakmice proglašen kapiten Novosađana, golman Svetislav Verkić sa 17 odbrana, uz 53 procenta uspešnosti.
  • FCV 1914 NS

    09.05.2022 10:18
    Lepo je sve to, odbojka, rukomet, hokej...ali nas zato unistavaju u fudbalu.Sa ovim manjim sportovima nam mazu oci.Bar da je neki loklani fudbalski klub jak u Srbiji, tipa Radnicki KG, Radnicki Nis, Spartak...ali nista od toga.
  • Bulevarac

    08.05.2022 20:17
    Bravo Vošo
    U svakom sportu gde nema neke love, Voša dominira. Eto šta se desi čim pustiš dašak regularnosti u takmičenje.

    I da, tzv. navijače (G3) ovo ne zanima, oni će posao odrađen za izbore naplatiti lično.
  • Nino Kresoja jr

    08.05.2022 13:40
    Diktatura blizanaca
    Pustaju nas da uzmemo titule u rukometu, odbojci i hokeju ali su nas zato izmasakrirali u fudbalu, unistise nam klub. I ne pitajte ko to, znamo svi odgovor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport