Vošina utakmica sezone: Polufinale Kupa protiv Partizana

Četiri dana nakon prvenstvenog poraza u Humskoj, fudbaleri Vojvodine ponovo idu na gostovanje Partizanu, ovog puta u polufinalu Kupa Srbije.
Vošina utakmica sezone: Polufinale Kupa protiv Partizana
Foto: FK Vojvodina

Voša je porazom od Partizana u subotu i zvanično ostala bez šansi da se plasira u Evropu kroz prvenstvo, pa je plasman u finale Kupa Srbije sada prioritet za Dragana Radojičića i njegovu ekipu, jer bi eventualnim peharom "stara dama" obezbedila učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Novosadski klub je vezao četiri poraza u prvenstvu i pobeda protiv Partizana mogla bi da bude karta za spas sezone. Ipak, Partizan je u odličnoj formi, u trci je za titulu, a osvajanje barem jednog trofeja u sezoni svakako je cilj ekipa Aleksandra Stanojevića. 
 
Ovo će biti 177. duel starih rivala, a tradicija je na strani Partizana. Crno-beli su slavili u 94 susreta, Voša u 45, a pobednika nije bilo u 37 mečeva.
Vojvodina i Partizan imaju poseban rivalitet u Kupu Srbije. Ovo im je treća sezona u nizu u kojoj se sastaju. Vošinim navijačima i dalje je u posebnom sećanju pobeda u finalu 2020. godine u Nišu, kada su izabranici Nenada Lalatovića slavili nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom delu bilo je 2:2, a u penal seriji 4:2 za Vojvodinu. Voša i Partizan sastali su se i naredne godine, u sezoni 2021/22, kada su crno-beli trijumfovali u polufinalu na „Karađorđu“ rezultatom 1:0.
 
Ukupno gledano, u Kupu Srbije, Voša i Partizan sastali su se 16 puta. Voša ima pet pobeda, Partizan 9, uz dva remija, gol razlika je na strani crno-belih 17:30.
 
Sutrašnja utakmica u Humskoj na programu je u 16.30 uz direktan prenos na kanalu Arena premium 1.
  • Dusan Dzigurski

    11.05.2022 13:27
    Bice zanimljivo
    Bice zanimljivo u prva dva minuta, u trecem Partizan postize vodeci gol a nakon toga crno-beli daju jos dva gola iz penala i na kraju ce biti 3-0 za njih.
  • ARMAGEDON

    11.05.2022 08:59
    SVE PO PLANU
    Gase Vojvodinu, ruše stadion, prave palatu!
  • NN FKV

    10.05.2022 15:06
    Napred, mladići!
    partizano lažna avangarda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.