Belorusija igra mečeve Lige nacija kao domaćin na "Karađorđu"

Fudbalska selekcija Belorusije biće domaćin tri meča Lige nacija u Novom Sadu.
Belorusija igra mečeve Lige nacija kao domaćin na "Karađorđu"
Foto: 021.rs

Kako piše Euronews, zbog nemogućnosti da igraju u svojoj zemlji, Belorusi su tražili i dobili dozvolu Fudbalskog saveza Srbije i UEFA da budu domaćini u junskim kvalifikacijama "C" diviziji Lige nacija u Novom Sadu.

Mečevi na stadionu "Karađorđe" će se, zbog odluke UEFA, igrati bez prisustva gledalaca, a Belorusi će prvo, 3. juna, dočekati Slovačku (20.45), tri dana kasnije Azerbejdžan (20.45), pa 10. juna Kazahstan (20.45).

Srbija igra u "B" diviziji Lige nacija, a rivali u Grupi 4 su joj Švedska, Norveška i Slovenija. 
 
Prvi meč "orlovi" igraju 2. juna protiv Norveške u Beogradu (20.45), zatim dočekuju Sloveniju 5. juna (20.45), gostuju Švedskoj (9. jun, 20.45), a zatim i Sloveniji 12. juna (20.45). 
 
Liga nacija se završava mečevima u septembru. Srbija dočekuje Švedsku 24. septembra (20.45), a zatim gostuje Norveškoj 27. septembra (20.45).
 
Prvo mesto Srbiji obezbeđuje plasman u "A" diviziju, poslednje vodi u "C" diviziju.
  • Belorusija do pobede

    03.06.2022 12:37
    Idemo do pobede braco belorusi! Dobro dosli u Novi Sad!
  • Bute

    11.05.2022 01:35
    dobri
    @Bot
    10.05.2022 • 21:41
    Baš bez veze
    Čemu pominjanje pismenosti kad god se ne poseduje bolji argument za osporavanje nečijeg komentara? Da li mislite da fudbal prate samo oni koji nisu dovoljno pismeni? Šta predlažete? Da se navijačima omogući da prate utakmice samo ako imaju veliku maturu, ili možda diplomu filozofskog fakulteta, doktorat?
    Dopada mi se pismenost Vašeg komentara.
    Dositej je davno govorio...
  • BoeserWolf

    10.05.2022 21:53
    odnos snaga u ocenama komentara oslikava razlog zasto smo siromasni u svakom smislu te reci.

    a najtuznije je to sto su ti ljudi koji rade za najmanje pare, uoravo oni sto podrzavaju Krompirka, i ostale zive legende komunizma.
    ovi sto ne rade ni za najmanje pare, iskorsite lep dan kao juce pa organizuju setnje od kojih ceo grad posle ima transfer blama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.