Vojvodina eliminisana iz Kupa

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su iz Kupa Srbije pošto su danas u polufinalu izgubili od Partizana rezultatom 2:1 (2:0).
Vojvodina eliminisana iz Kupa
Foto: Jelena Grlić
Partizan je poveo golovima Rikarda Gomeša u 4. minutu i Kvinsija Meniga u 43, dok je jedini pogodak za Vošu postigao Dejan Zukić u 52. minutu.
 
Partizan je bolje otvorio meč i poveo već u četvrtom minutu, Marković je prošao po desnom boku i vratio povratnu za usamljenog Rikarda koji je iz neposredne blizine lako savladao Rockova za 1:0.
U osmom minutu Partizan je imao ogromnu šansu, nakon brze kontre, Marković je izašao sam na Rockova, golman Vojvodine je odlično intervenisao.
 
Vojvodina je prvi put pripretila u devetom minutu, Simić je pokušao sa 20 metara, šutirao je pravo u golmana Stevanovića.
Nakon toga, usledilo je još nekoliko opasnih prilika pred golom Vojvodine. Menig u 15. i potom Rikardo u 18. minutu imali su prave zicere, ali je Rockov upisao još dve odlične intervencije.
 
Kazna je umalo stigla u 21. minutu, Zukić je kroz sredinu proigrao Simića, koji je prihvatio loptu i sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola. Usledile su nove šanse za Partizan, ponovo preko Markovića, potom i Natha, koji je presekao loš pas Rockova i izašao sam na njega, ali je šutirao pored stative.
 
Šanse su nastavile da se ređaju pred golom Rockova, koji je u 28. minutu još jednom zaustavio Markovića u situaciji jedan na jedan, a potom je još bolje intervenisao kada je Zdjelar gađao sa 18 metara.
 
U 36. minutu Partizan je imao kontru četiri na jedan, Natho je napravio još jednu kardinalnu grešku, pošto je loše proigrao Rikarda.
 
Domaći su imali još dve prilike u 41. minutu, Menigov udarac u prvi ugao iskosa sa leve strane zaustavio je Rockov, da bi potom Zdjelar šutirao preko prečke.
 
U 43. minutu, Rockov nije mogao ništa, Menig je iskosa sa leve strane pogodio sam gornji levi ugao za 2:0.
 
Voša je zaigrala mnogo bolje u nastavku i u 53. minutu uspela da smanji rezultat. Simić je odlično prošao kroz sredinu, sačekao pravi trenutak da proigra Zukića, koji je iskosa sa leve strane pogodio prvi ugao za 2:1.
 
Taj pogodak potpuno je poremetio tok meča, jer Partizan više nije bio toliko dominantan, niti je stvarao šanse, dok je Vojvodina delovala mnogo bolje i težište igre je približila golu rivala.
 
Aleksandar Stanojević je reagovao izmenama, baš kao i Dragan Radojičić, koji je uveo, nakon Kabića na poluvremenu, i Bjekovića, Vukčevića i Neškovića čime je najavio ofanzivu, ali su se domaći dobro branili.
 
Nakon mirnijeg perioda bez šansi, u 87. minutu Aleksa Terzić je šutirao sa desetak metara, ali je ispred gola glavom odlično reagovao Bjeković i sprečio siguran gol.
 
Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Partizan obezbedio finale u Kup Srbije, a Vojvodina se ovim porazom oprostila od plasmana u Evropu.
  • Konstrakta

    12.05.2022 22:42
    Mislim da Vojvodina bas i nije dobro igrala ove sezone. Da bi Vosa naredne godine napravila nesto u domacoj ligi svi igraci moraju biti zdravi. Biti zdravi.
  • Perica Vrdak

    12.05.2022 13:24
    Navijac sam Vojvodine sa Limana i pitam se zasto gospodinu Lalatovicu ne povere dalje vodjenje tima u narednoj sezoni. On bi nas sigurno odveo u evropske kupove (citaj u evropski kup Evrope) i imao znacajne rezultate u domacem prvenstvu i u domacem kupu.
  • Srpska Atina

    12.05.2022 02:00
    Neprijatelji nam ne trebaju
    Zbog ličnog interesa smo tu gde smo,nemamo ni klub ni tribinu.
    Da li su krivi oni koji nas srozavaju ili mi koji to nemo gledamo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport