Istorijski uspeh: Mladost sa Satelita se plasirala u Superligu uz obeležavanje pola veka postojanja

Fudbaleri Mladosti sa Satelita plasirali su se u Superligu Srbije, pošto su u pretposlednjem kolu šampionata savladali Radnički u Sremskoj Mitrovici sa 3:1.
Istorijski uspeh: Mladost sa Satelita se plasirala u Superligu uz obeležavanje pola veka postojanja
Foto: 021.rs

Ovo je istorijski dan za klub čiji se teren nalazi na Satelitu, a svoje verne navijače ima i na Novom naselju.

Promocija u najviši rang srpskog fudbala dolazi u sezoni kada Mladost obeležava pola veka postojanja.

Tim iz novosadske četvrti poveo je preko Vidakova u 4. minutu, ali se domaćini nisu predavali i tek su u 72. minutu došli do izjednačenja golom Dimitrića. 
 
Ipak, ekipa Ljubomira Ristovskog bila je odlučna da učini završni korak i odvede klub po prvi put u svojoj istoriji u najviši rang domaćeg fudbala. 
 
Golovima Popovića 75. i Savanovića u 90. minutu utakmice, postavljen je konačni rezultat na 3:1. 
 
Lokalni klub je godinama tavorio u nižim ligama, a često je bio prva adresa deci sa Novog naselja i Satelita koja su želela da se oprobaju na travnatom terenu. 
 
Svojom 21. pobedom u šampionatu Mladost je obezbedila plasman u Superligu, nakon što je debitovala u Prvoj ligi. Time je Mladost učinila ono što sezonama unazad nije uspevalo Kabelu sa Limana, koji je katastrofalnim utakmicama i raspadom tima zapečatio svoju sudbinu ispadanjem iz lige. 
 
Uspon Mladosti i prelazak u više rangove iz sezone u sezonu, usledio je nakon ulaska građevinske kompanije GAT u klub. Tako je i samom imenu kluba dodat i naziv ovog preduzeća. 
 
Od tada se mnogo toga promenilo, pa u klubu ne igraju momci sa Satelita i Novog naselja, dok klinci iz kvarta ne mogu da ulaze na teren kako bi šutali na "velike golove". Ono što je, izgleda, nepromenjivo, jeste čuveni Džej, koji već dugi niz godina brine o klubu, terenu, održavanju prostorija.
 
U međuvremenu je izgrađena i tribina, koja se pokazala kao dobra investicija, jer ju je publika punila kada bi Mladost bila domaćin. 
 
Nažalost, Satelićani i Novonaseljčani, kao i ostali Novosađani, neće imati priliku da gledaju superligaški fudbal u predgrađu, s obzirom na to da jedna tribina ne zadovoljava predispozicije za najviši rang. Da li će u budućnosti, kao privatna investicija, biti u potpunosti izgrađena takozvana "GAT arena", za sada nije poznato.
  • Dovla

    17.05.2022 18:04
    Samo nam je jos to trebalo da nam ovi Bosanci galame i narusavaju mir i nedeljni odmor.
  • Dejan

    16.05.2022 11:05
    Mladost
    Proveo sam celu mladost trenirajuci na NN i kao omladinci smo imali jako velike uspehe...a sada ovo? ovo je uspeh nad uspehom...
  • Dusan Dzigurski

    16.05.2022 09:47
    Ova Mladost je nesto kao Kjevo iz Verone, verovatno ce napraviti bum u Prvoj ligi. Imaju mnogo navijaca koji su fanaticni i na utakmice im dolazi i po cetiri-pet hiljada gledalaca, podatak za respekt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.