UŽIVO VIDEO: Voša igra protiv Borca, Lalatović na klupi Banjalučana

Fudbaleri Vojvodine odigraće prvu pripremnu utakmicu, posle tri dana treninga u Sloveniji. Prvi rival će im biti bratski klub - banjalučki Borac.
UŽIVO VIDEO: Voša igra protiv Borca, Lalatović na klupi Banjalučana
Foto: FK Vojvodina

Borac iz Banjaluke je osnovan četvrtog jula 1926. godine i po tome spada među najstarije klubove u Bosni i Hercegovini, a osnovali su ga trgovački pomoćnici koji su verovali da će formiranjem kluba moći bolje i efikasnije da se izbore za svoja radnička prava. Tako je prvobitni naziv Borca bio radnički sportski klub Borac.

U svojoj istoriji, popularni "velikan iz Platonove" je osvojio dve titule šampiona BiH (2011. i 2021), jedan Kup Jugoslavije (1988), jedan Kup BiH (2010) i jedan Srednjoevropski kup (1992). 
 
Na klupi Borca sedi trener koji je sa Vošom ostvario najbolje rezultate - Nenad Lalatović. Sada sa klubom iz Banjaluke ima šampionske ambicije.
Vojvodina i Borac su se do sada sastajali ukupno 35 puta, a „stara dama“ je uspešnija sa 17 pobeda, 11 remija i sedam poraza, uz gol-razliku 46:31. Prvi međusobni meč, Borac i Voša su odigrali još u sezoni 1961/62. u tadašnjoj Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije, kada je Vojvodina u Banjaluci pobedila rezultatom 0:1, a poslednji put, dva bratska kluba su se sastala takođe u Banjaluci u sezoni 2019/20, kada je prijateljski meč humanitarnog karaktera završen remijem 1:1. 
 
U timu Borca se takođe nalazi i nekoliko bivših igrača Vojvodine, među kojima su Dejan Meleg, Luka Cucin, Momčilo Mrkaić, Nikola Andrić i Milan Spremo.
 
  • DekiDetos

    20.06.2022 21:55
    Prijateljska utakmica,isto kao i sa Zvezdom kad igraju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.