Mamadu Traore i Iv Baraj novi fudbaleri Vojvodine

Dosadašnji fudbaler portugalskog drugoligaša Estrele, Mamadu Traore (27) sinoć se priključio ekipi Vojvodine u Sloveniji, a već danas pre podne je odradio i prvi trening sa crveno-belima.
Mamadu Traore i Iv Baraj novi fudbaleri Vojvodine
Foto: FK Vojvodina
Traore igra na poziciji štopera i, nakon što prođe lekarske preglede, potpisaće dvogodišnji ugovor sa "starom damom".

Rođen je 3. oktobra 1994. godine u Maliju, a seniorsku karijeru je počeo u ekipi Florida adrenalin u SAD. Nakon toga je prešao u Platense iz Hondurasa, a potom je karijeru nastavio u Portugalu, gde je igrao za Altu Lisabon, Maritimo, Torense i Estrelu, za koju je prošle sezone odigrao 35 utakmica. 

U martu prošle godine je odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju svoje zemlje.
 
– Veoma sam zahvalan na prilici koju sam dobio i vrlo sam srećan što sam ovde. Klub izgleda veoma dobro i organizovano i nadam se da ću pomoći da napravimo sjajne stvari ove sezone. Igram na poziciji štopera, ali mogu da igram i na mestu zadnjeg veznog. Važim za nekog ko je istovremeno snažan, ali i dobar sa loptom, te se nadam da ću to i prikazati na terenu i pomoći timu što više mogu – izjavio je Traore.
 
Novi fudbaler Vojvodine je i Iv Baraj iz Senegala koji se u utorak pridružio saigračima na pripremama u Sloveniji.
 
Igrao je u Italiji, prvo za mlađe kategorije Olimpika iz Marseja, odakle je prešao u Udineze. Zatim je igrao za Lumezane, Kjevo, Juve Stabiju, Tores, a potom je 2015. godine prešao u Parmu, čiji igrač je ostao sve do 2020.
  • Ja

    26.06.2022 09:51
    A nasa deca?!
  • Archer

    26.06.2022 07:29
    Pojačanha
    A naša liga je baš vrhunska, pa nam treba neko pojačanje iz MC ili Liverpula
  • Peca

    25.06.2022 22:54
    Ne nego cemo dovoditi komb MirkaV, LeaL i slicnih vedeta, domacih drva na kilo. Dva dobra ino transfera, smetaju domacim secikessma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.