Rastavac: Deluje da idemo u dobrom smeru

Posle pobede njegovog tima protiv Mladosti, šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac je izjavio da ima utisak da crveno-beli idu u dobrom smeru po pitanju onoga što prikazuju na terenu.
Rastavac: Deluje da idemo u dobrom smeru
Foto: FK Vojvodina
Vojvodina je večeras pobedila Mladost sa 4:0, u drugom kolu Super lige Srbije.
 
– Naravno da moram biti zadovoljan posle utakmice u kojoj pobedimo 4:0. Ono što nam je išlo naruku u ovom meču je to što smo uspeli da damo gol krajem prvog poluvremena, a početkom drugog i drugi, nakon čega se utakmica otvorila u smeru u kojem smo želeli. Moj utisak posle ovog meča je da deluje da idemo u dobrom smeru i uspevamo da povezujemo neke stvari, te da pre svega budemo učinkovitiji. Naravno, ima još dosta toga u našoj igri na čemu treba da poradimo. Čestitam mojim, ali i igračima Mladosti, koji su pokušali da se suprotstave i u nekoliko navrata došli u situacije koje su možda mogli bolje da iskoriste. Imali su dobar uvod u prvenstvo sa pobedom na strani, a ja i njima i nama želim mnogo sreće u nastavku – kaže Rastavac.
Posle utakmice protiv Napretka, šef stručnog štaba Vojvodine je naglasio da njegovi igrači treba bolje da koriste situacije pred protivničkim golom, što su ovoga puta i demonstrirali.
– Večeras je i segment realizacije bio bolji, u smislu da smo uspeli da postignemo više golova. Ono što je večeras nedostajalo jeste preciznost u igri, jer smo dosta puta upravo zbog toga propustili neke dobre prilike ili mogućnost da kreiramo dobar napad. No, svi smo u procesu stvaranja igre i tima, pa je normalno da će se takve stvari dešavati – napominje Rastavac.
 
Vojvodina se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli.
 
– Ne opterećujemo se položajem na tabeli, pogotovo ne u ovoj fazi prvenstva. Opterećujem se nivoom naše igre i to je ono za šta se borimo. Dobra igra donosi dobre rezultate, a dobri rezultati donose dobru poziciju na tabeli. Naravno da je prijatno biti pri vrhu tabele, ali bitno je biti tamo na kraju sezone. Zato je potrebno igrati dobar i kvalitetan fudbal – kaže Rastavac.
 
Njega može da raduje i to što Vojvodina ni na ovom meču nije primila gol.
 
– Odbrana Vojvodine je večeras bila za nijansu bolja nego na prethodnoj utakmici i zadovoljan sam zato što što pokazujemo da možemo sebe da unapređujemo. Ako budemo nastavili u tom smeru, a verujem da hoćemo, onda ne treba da brinemo za rezultate – rekao je Rastavac.
 
U narednom kolu, Vojvodinu očekuje vojvođanski derbi protiv Spartaka na Karađorđu, a taj meč će se igrati u nedelju u 21 sat.
  • Bojke

    17.07.2022 11:57
    Mima je i kao čovek i kao stručnjak dobro rešenje. Bojim se samo "okolnih igri" gde je on isuviše dobar čovek neće moći da se snađe. Samo ako ga puste da radi kako zna napraviće dobru atmosferu. Napred Mima sa srećom. Želimo ti sreću mi koji znamo tvoj rad i ljudskost.
  • Kapetan momcadi

    17.07.2022 11:33
    Za sada dobro
    Ja sam komentarisao jucerasnju pobedu i sada opet kazem da sam zadovoljan. Ali tek su dva kola odigrana, polako, ima jos da se igra i igra. Rastavac ima dobar karakter za trenera, nije ni lud ni prepotentan i cini mi se da je za ovaj tim Vose odlicno resenje. Raduje to sto dosta ljudi dolazi na utakmice, nadam se da nece biti tako samo dok je lepo vreme, treba ici na utakmice i kada je hladno i kada pada kisa, i tada je, vise nego obicno, potrebna podrska.
  • Slaninar zapad

    17.07.2022 10:43
    Mima Rastavac je došao da spuštanja gaća ne bude ni pred kim. Napred Voša!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.