Simić i Malbašić za pobedu Vojvodine u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Radničkog 1923 rezultatom 2:0 u četvrtom kolu Super lige Srbije.
Simić i Malbašić za pobedu Vojvodine u Kragujevcu
Foto: 021.rs (arhiva)

Strelci za Vojvodinu bili su Veljko Simić u 62. i Filip Malbašić u 85. minutu.

Obilne padavine u Kragujevcu znatno su otežale uslove na terenu stadiona "Čika Dača". Lopta se teško kotrljala po travi, što je smanjilo i mogućnost da timovi kroz pas igru dođu do ozbiljnijih prilika i opasne zone. Ipak, u 10. minutu Voša je imala prvu veliku šansu, nakon otete lopte na 30 metara, usledio je brz pas do Simića, koji je odlično spojio Nikolića pred golom, ali je njegov udarac sa peterca nogama zaustavio golman Leković.

Nakon toga, usledio je period bez izrazitih šansi, uz veliku borbu na sredini terena. Vojvodina je imala posed lopte, pokušavala da gradi akcije, a sledeću dobru šansu je stvorila u 40. minutu. Nakon nove akcije po levom boku preko Đorđevića, lopta je došla do Nikolića koji je proigrao Simića, ovaj je gađao drugi ugao, ali je Leković ponovo intervenisao. Na odbijenu je naleteo i Iv Baraj, ali nije uspeo da reaguje bolje i pogodi mrežu.
 
Sve u svemu, Vojvodina je u potpunosti dominirala, čak i na teškom terenu, jer Radnički u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac ka golu Lazara Carevića.
 
Domaći tim je zaigrao bolje na startu drugog dela igre i uspeo da prebaci težište bliže golu Vojvodine. Prvi pokušaj u nastavku imao je upravo Radnički, u 59. minutu, Maksimović je gađao glavom, ali nedovoljno snažno za Carevića.
 
U 62. minutu Voša je povela, Đorđević je sa polovine terena odličnim dugim pasom pronašao Đorđevića, koji je uz prve poslao oštru loptu na drugu stativu, gde je na pravom mestu bio Simić za 0:1.
 
Vojvodina je od tog trenutka bila fokusirana na odbranu svog gola, gostujući tim se odlično postavio i držao rivale daleko od gola i opasne zone. Voša je imala lepu šansu da duplira prednost, Zukić je centrirao iz prekida sa leve strane, Simić je ostao sam na drugoj stativi, glavom je pogodio spoljni deo mreže.
 
U 85. minutu Vojvodina je postigla i drugi pogodak, Nikolić je poslao dubinski pas, Zukić je odlično pobegao odbrani Radničkog na levoj strani, ušao u kazneni prostor i sačekao pravi trenutak da vrati povratnu za Malbašića, kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu za 0:2.
 
Voša je do kraja sačuvala prednost i posle četiri odigrane utakmice ima 10 bodova i zauzima drugo mesto na tabeli.
  • Čokotra Cicić

    02.08.2022 22:42
    Super
    Samo naprijed Voso!
  • Zadovoljan zbog Vose

    31.07.2022 18:28
    Lupajte minuse
    Evo i ja se javljam, zadovoljan sam zbog toga sto je Vosa pobedila pa dajem priliku botovima kojima je dosadno da se izivljavaju dajuci mi minuse. Sudeci po kolicini minusa koji dobijaju neki sasvim normalni komentari ocigledno je da ima mnogo zlobnika kojima je dosadno i nemaju nista pametnije da rade nego da pice te minuse. Koliko moras da budes bedan da bi tako nesto radio.
  • Goran

    31.07.2022 16:05
    Hah...ovi likovi što klikću minus ispod komentara ljudi koji se malo raduju što je njihov lokalni tim pobedio.
    Kakav je to mozak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.