Voša posle penala savlada Grafičar: Simić odbranio tri jedanaesterca

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su nakon boljeg izvođenja penala pobedili Grafičar rezultatom 4:1 (1:1).
Voša posle penala savlada Grafičar: Simić odbranio tri jedanaesterca
Foto: 021.rs
Gol za Vojvodinu u regularnom delu meča dao je Čumić u 86. minutu, a u penal seriji pogađali su - Uroš Nikolić, Zukić i Nemanja Nikolić, ali je apsolutni heroj bio golman Nikola Simić koji je odbranio sva tri penala, pa se poslednje dve serije nisu ni izvele.
Prvu veliku šansu imali su fudbaleri Grafičara u trećem minutu, najpre je Nikolašević šutirao sa ivice šesnaesterca, Nikola Simić je odlično intervenisao, na odbijenu je naleteo Mituljikić, ali je i Traore odlično uklizao i spasio čist gol.
Vojvodina je prvi put pripretila u 17. minutu, Simić je proigrao Malbašića na desnom boku, njegov šut je izblokiran. Na sličan način Voša je napala i u 25. minutu, najpre je izblokiran Simić, potom se  lopta odbila do Uroša Nikolića, čiji je udarac izblokirao Ibanjez. Dva minuta kasnije Voša Nikolić je centrirao za Kabića, koji je glavom gađao preko gola.
 
Trener gostujuće ekipe Milan Rastavac bio je prinuđen da u 36. minutu napravi prvu izmenu, zbog povrede je izašao Jeličić, ušao je Busnić, a u srce odbrane prekomandovan je Topić.
 
Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika, a onda je Grafičar poveo na startu drugog dela igre. U 48. minutu Knežević je pravovremeno proigrao Jovana Mituljikića koji je pobegao odbrani Vojvodine i pogodio prvi ugao za 1:0.
 
Milan Rastavac je odmah reagovao uvođenjem Nemanje Nikolića i Čumića umesto Simića i Kabića, što je značilo Vošinu ofanzivu.
 
Grafičar se povukao posle gola i čekao šansu iz kontri, a iz jedne takve situacije u 59. imnutu umalo je došao do drugog gola. Posle povratne sa desnog boka, Nikolašević je šutirao iz neposredne blizine, ali je u poslednjem trenutku Busnić sprečio veliku šansu.
 
Voša je nastavila da pritiska rivala, u 61. minutu Nikolić je odložio loptu do Milosavljevića koji se našao u odličnoj poziciji, ali je i njegov udarac izblokiran.
 
U 80. minutu Voša je imala šansu utakmice, Baraj, koji je neposredno pre toga zamenio Milosavljevića, proigrao je Čumića na petercu, ali je on šutirao direktno u golmana Manojlovića.
 
Što nije uspeo u 80. minutu, jeste samo šest minuta kasnije, kada je Čumić izjednačio na 1:1. Uroš Nikolić je poslao dugu loptu na levi bok, Čumić je pobegao svom čuvaru i potom pogodio dalji ugao za 1:1.
 
Nakon toga, Nemanja Nikolić je sa distance šutirao preko gola, na drugoj strani pripretio je Mekenzi sa 20 metara, ali promene rezultata nije bilo. U nadoknadi vremena dobre prilike imali su ponovo Čumić, pa Nikolić, međutim, pobednika posle regularnih 90 minuta nije bilo pa su odlučivali penali.
Penal serija:
 
  • Simić čita šut Radojevića, Uroš Nikolić pogađa donji levi ugao - 0:1
  • Bubanj po sredini, Simić brani, Zukić snažno pod prečku, u rašlje - 0:2
  • Čudesni Simić čita i Bajića, Nemanja Nikolić gađa donji levi ugao - 0:3
  • Pera Kokir

    02.11.2022 12:37
    Ne razumem
    Ni meni se ne dopadaju neki komentari navijaca koji su vecito nezadovoljni i koji smatraju da Vosa lose igra, da dobija na srecu i slicno. Taj Graficar nije uopste naivan tim, Vosa je jos igrala u gostima i prosla je. Jeste da igra nije bila mnogo dobra ali ostvaren je pozitivan rezultat. Jesmo veliki klub ali se nosimo sa gomilom problema i svaka pobeda, makar i ovako na penale, nam je vazna.
  • Srpska Atina

    02.11.2022 07:31
    Nežne navijačke duše
    Hajde plačite još malo,svakako to radite od vikenda do vikenda pa vam jedno vanredno kup plakanje neće teško pasti.
    I dalje smo u borbi za Evropu i nastavljamo takmičenje u kupu ali mi kao da smo navijači Barselone pa smo navikli da pobeđujemo sve redom.Šalke poslednji na tabeli ali poseta u 10 stadiona u Evropi.E to su navijači a ne ove nežne dušice,žalosno je koliko kukate.
  • Киза

    02.11.2022 06:14
    Нула од игре
    Раставац пакуј кофере,ниси способан ни звездину друголигашку филијалу да победиш !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.