Voša pobedom završila polusezonu

Fudbaleri Vojvodine pobedom su zatvorili jesenju polusezonu i 2022. godinu pošto su na "Karađorđu" savladali Radnički 1923 rezultatom 2:1.
Voša pobedom završila polusezonu
Foto: FK Vojvodina
U meču 19. kola Super lige Srbije, Voša je povela autogolom Ponjevića u 48. minutu, a potom je u 55. pogodak postigao i Veljko Simić.
U osmom minutu došlo je do sporne situacije. Čumića je oborio golman Leković, sudija je prvobitno pokazao na belu tačku, a onda je na signal iz VAR sobe proverio svoju odluku. Nakon pregledanog snimka utvrdio je da je golman Radničkog 1923 prvi stigao do lopte i promenio svoju odluku.
Pet minuta kasnije, Radnički je bio blizu vođstva. Posle centaršuta sa desnog boka, Šimićev pokušaj glavom odbranio je Carević, potom je lopta došla do Tomića koji je šutirao preko gola.
 
U 23. minutu, Igor Jeličić zadobio je povredu ramena zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć, pet minuta kasnije Milan Rastavac je odlučio da umesto njega uvede Dejana Zukića, a Mirko Topić je ostao na poziciji štopera.
 
Voša je najozbiljnije pripretila na isteku 36. minuta, Čumić je probio po levom boku, pronašao je Nemanju Nikolića koji je gađao glavom, ali je pogodio
 
U 42. minutu Voša je bila još bliže golu, posle centaršuta sa desnog krila, Simić je takođe gađao glavom, a golman Leković je umalo ispustio loptu u svoju mrežu, ali je ispravio svoju grešku i rezultat  je ostao nepromenjen.
 
Nastavila  je Voša da pritiska i stvara šanse, u 44. minutu ponovo je Čumić pokazao da je raspoložen, uneo je loptu u sredinu sa levog boka i sa nekih 20 metara šutirao pored stative.
 
Voša nije mogla da zamisli lepši start drugog poluvremena. U 48. minutu Čumić je ponovo probio po levom boku, a Ponjević je nespretnom intervencijom pogodio mrežu svog tima za 1:0.
 
Sedam minuta kasnije, nakon kornera, Busnić je gađao glavom, a Veljko Simić se našao na pravom mestu i samo postavio nogu ispred gol linije za veliku prednost domaće ekipe.
 
Radnički se nije predavao, i u 78. minutu došao je do gola. Stoiljković, koji je nešto ranije ušao u igru, centrirao je sa levog boka, a Vidović glavom poslao loptu uz stativu za 2:1.
 
Voša je samo dva minuta kasnije imala veliku šansu da ponovo stekne dva gola prednosti. Zukić je maestralno spojio Simića sa golom, ali je Leković sačuvao Kragujevčane.
 
Minut kasnije, na drugoj strani, nova šansa pred golom Vojvodine, Krajišnik je centirao, a Stoiljković glavom gađao zamalo pored stative. Radnički je bio sve opasniji, u 85. minutu i Evandro se našao u velikoj prilici, iz okreta je šutirao preko gola, pa promene rezultata nije bilo.
 
U finišu Voša je pripretila preko Uroša Nikolića, čiji je udarac zaustavio golman Leković, da bi potom Ivanović u poslednjim trenucima šutirao sa 20 metara zamalo pored gola Vojvodine.
  • Dr

    14.11.2022 15:23
    Voša pobedom...
    Još pre mesec dana sam napisao na ovom portalu da N Nikolić, umesto golova u gol šansi, igra petom saigraču. Nazvao sam to, tada, alibi igrom, jer sigurno je teže dati gol (za to treba znanja) nego odigrati petom.
  • Slaninar zapad

    13.11.2022 12:35
    Dobro ste primetili. Centarfor koji je dao 3 gola u 19 kola ne sme da izađe iz igre ispred zapadne tribine jer bi bio izviždan. Ponaša se isto kao Ronaldo koji je zbog ovakvog istog prestupa bio žestoko kažnjen od Ten Haga. Da li će biti reakcije kluba? Umišljeni je unizio trenera i saigrače, dokle će klub imati strpljenja, ovo mu nije prvi put da to radi. Da li kartu za utakmicu kupujem da bi gledao kako prepotentni igrač mog kluba stavlja sebe iznad ekipe? Jako ružno.
  • Djins

    13.11.2022 09:18
    Moja baba bi bolje
    Gledah juce utakmicu. Ume li ovaj Nikolic da primi loptu? Uz to, trci kao baba. Samo nesto pipka, odbija loptu kao skretnicar. Taj nece dati gol u karijeri. Dzaba mu 9ka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.