Trener Voše: Brazil je precenjen, pobednički mentalitet omladinskih prvaka može da prevagne

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac veruje da će reprezentacija Srbije napraviti iskorak u odnosu na Svetsko prvenstvo od pre četiri godine.
Trener Voše: Brazil je precenjen, pobednički mentalitet omladinskih prvaka može da prevagne
Foto: FK Vojvodina

On je tada bio deo stručnog štaba nacionalnog tima, a svoje uverenje o iskoraku zasniva na tome što je ova ekipa duže vreme na okupu, zajedno sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, kao i na tome što je čine dokazani pobednici, odnosno fudbaleri koji su bili šampioni Evrope i sveta u omladinskim kategorijama, piše Mozzart sport.

"Imam veoma velika očekivanja na Mundijalu, a potkrepljujem ih činjenicom što imamo istu grupu, ali smo u boljoj situaciji nego što smo bili pre četiri godine u Rusiji. Naime, imamo značajno duži kontinuitet selektora, ali je i kontinuitet igrača takođe duži u odnosu na prethodno prvenstvo. Vidim da svi imamo velike ambicije, poduprte ponašanjem igrača, selektora, načinom igre i svim dobrim što se dosad dešavalo. To su neki argumenti zbog kojih možemo očekivati lepe vesti iz Katara", poručuje Rastavac.

Šef struke Vojvodine smatra i da su Brazilci precenjeni, te da ako se pogleda njihova statistika i učinak protiv evropskih selekcija, vidi se da on nije baš sjajan.
 
"Naša grupa je igrača sastavljena od onih koji su osvojili omladinsko Evropsko i Svetsko prvenstvo. To su fudbaleri koji su bili nosioci igre u tom uzrastu, a sad su u ponajboljim godinama za igranje fudbala i maksimalno su sazreli. Taj pobednički mentalitet može da prevagne, posebno na ovakvim turnirskim takmičenjima, gde ta stavka nosi nekih 60, 70 odsto uspeha. To su neki argumenti koji daju nadu da ćemo napraviti bolji rezultat nego u Rusiji", zaključuje Rastavac za Mozzart sport.
  • a

    28.11.2022 15:20
    e
    kako ti lupetas
  • Prolaznik

    24.11.2022 14:11
    Pssst
    Samo nek ovaj gospodin ne izjavljuje ništa. Pre svega, vanserijski stručnjak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.