Uručene jubilarne plakete sportskim veteranima Novog Sada

Plakete za jubileje - 50, 40, 30 i 20 godina od ostvarenog vrhunskog rezultata na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, uručene su u petak na Spensu.
Uručene jubilarne plakete sportskim veteranima Novog Sada
Foto: Grad Novi Sad
Dodelu jubilarnih plaketa organizovala je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada.

Platinasta plaketa za 50-godišnji jubilej uručena je Olgi Gere Pulić za osvojene srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u atletici 1962. i 1966. godine, Gizeli Farkaš za osvojenu srebrnu medalju na EP u atletici 1967. godine, Mariji Veger i Stanki Stošić za srebrnu medalju na EP u košarci 1968. godine, kao i Ankici Bašić i Ireni Gal Molnar za osvojene srebrne medalje na EP u košarci 1970. godine.

Zlatne plakete za 40-godišnji jubilej dobili su Valerija Sabatka za osvojenu srebrnu medalju u streljašvu 1974. godine na Svetskom prvenstvu, Pavle Bajčetić za srebrnu medalju u sambou 1974. godine, bokser Tadija Kačar za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 1978. godine, Janoš Juhas za srebrnu medalju na prvenstvu u streljaštvu 1978. godine i Dragan Nišić za bronzanu medalju osvojenu 1979. godine na Evropskom prvenstvu.
 
Srebrnu plaketu za 30-godišnji jubilej dobili su karatista Zoran Todorović za osvojenu bronzanu medalju na EP 1992. godine i Aranka Binder za osvojenu srebrnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Barseloni.
 
- Novi Sad je grad sporta i kada je reč o sportu zaista imamo čime da se ponosimo. Ponosni smo na sve novosadske sportske legende koje su dale ogroman doprinos razvoju sporta. Zahvalni smo im, jer su godinama pronosili slavu našeg grada i države po svetu, a svojim bogatim znanjem i iskustvom podstakli su mlade generacije da se bave sportom i naučili ih važnosti sportskog načina života - rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.
  • Lepi Džoni

    07.12.2022 12:54
    A Aleksandra Ivošev?
  • андра

    05.12.2022 10:02
    moskva 1980
    Mislim da je Slobodan Kačar osvojio zlatnu medalju u boksu u Moskvi 1980. Nije naveden
  • Simpatizer

    03.12.2022 04:37
    Čestitke
    Svim nagradjenima i mnogim drugima sa takodje izuzetnim sportskim rezultatima za pronošenja imena grada po celom svetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.