Krems ne želi u Novi Sad zbog divljanja "firmaša" u Austriji

Rukometni klub Krems ne želi da igra utakmicu protiv Vojvodine, koja je zakazana za subotu u Novom Sadu, zbog incidenta sa huliganima prilikom meča igranog u Austriji.
Krems ne želi u Novi Sad zbog divljanja "firmaša" u Austriji
Foto: 021.rs
Kako navode, brutalni neredi i provokacije srpskih navijača protekle subote u Kremsu ne ostavljaju im drugog izbora.
Krems ističe da njihova odluka nije usmerena protiv fer igrača i trenera Vojvodine, čije je ponašanje u Kremsu bilo besprekorno.
 
"Dočekali smo Vojvodinu i njene fanove raširenih ruku i bili smo veoma razočarani. Veoma nas je razočarala i činjenica da, uprkos eksplicitnim upitima, od predstavnika RK Vojvodine nismo obavešteni, niti prethodno upozoreni na to da su njeni navijači spremni na nasilje, iako je njihov put u Austriji organizovao klub, što je sa naše strane gledišta krajnje nemarno po pitanju bezbednosti naših porodica i navijača", navodi se u saopštenju kluba.
Na osnovu toga zaključuju da bezbednost i dostojanstvo njihovih igrača, trenera i fanova neće biti obezbeđeno ni na gostujućoj utakmici u Novom Sadu.
 
"Krems je klub koji se ponosi time što ujedinjuje sve ljude, bez obzira na nacionalno poreklo. Podrazumeva se da se to odnosi i na naše igrače, decu, roditelje ili našu publiku koja ima korene u Srbiji, Mađarskoj, Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, Albaniji i Sloveniji", dodaje se.
 
Svesni su, kažu, negativnih posledica za sve strane koje su u ovoj situaciju, te da bi njihova odluka mogla da ima negativne posledice po klub. 
 
"Kada su bezbednost tolikog broja ljudi i poverenje u naš voljeni sport ugroženi, moramo da zauzmemo stav da zaštitimo sve uključene i da se suprotstavimo nasilju i rasizmu", poručuju u Kremsu.
Sada se čeka odluka Evropske rukometne federacije. 
 
Vojvodina, između ostalog, može da se pribojava novčane kazne, te odluke da se utakmica protiv Kremsa u Novom Sadu igra pred praznim tribinama.
  • 21102

    07.12.2022 18:51
    haha
    Косово им држава а они неће да дођу, обична провокација, дођите лепо да играмо или зна се службеним резултатом у корист Војводине!
  • Ssy

    07.12.2022 16:55
    PatriJotizam ili idiJotizam?
    Nekada su engleski navijači bili ozloglašeni i engleski fudbal je mnogo puta bio kažnjen zbog huligana. Sada je izgleda red da se izvrši smena na tronu i da srBski navijači krenu put slave.
  • Sremac

    07.12.2022 14:39
    Ako dolaze sa stavom kao sto su naveli u saopstenju da je Kosovo zasebna drzava, onda bolje da ni ne dolaze. Obicni provokatori.

    KOSMET SRBIJA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport