Zoran Gajić: Sinišu znam iz vremena kad su se igrači Vojvodine hranili u kultnom Culetovom restoranu

Ministar sporta Zoran Gajić apelovao je na mlade da se ugledaju na Sinišu Mihajlovića, jer ga svi sportski uspesi koje je ostvario u karijeri nisu promenili kao osobu.
"Sinišu sam prvi put video 1988. godine kada je došao u Vojvodinu. To je bilo drugo sportsko vreme gde su se fudbaleri i odbojkaši hranili u kultnom Culetovom restoranu u Novom Sadu. Videlo se da je to momak koji ima 'to nešto', što mi u sportu često kažemo. Niko još ne ume to da definiše 'to nešto', ali ono je ostalo do poslednjeg dana njegovog života, pokazujući borbenost koju je imao na terenu, i van njega. Druga asocijacija na njega mi je to da je on jedan od vrhunskih sportista, koji su od juniorskog staža pa do momenta kada su dosegnuli plafon i kao igrač i kao trener, ostali karakterno isti i nisu se promenili", napisao je Gajić u Knjizi žalosti povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

On je naveo da je "Mihajlović ostao isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu".

"Svi uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili, a to se ne sreće svakodnevno u našem poslu i ovom prilikom bih apelovao na mlade da se ugledaju na Mihu u smislu osobina koje je imao. Svedoci smo da savremena metodologija treninga i prakse govori o slobodnjacima i centaršutevima, ali vaspitna komponenta kako se odnositi prema obavezama koje javna ličnost ima je veoma važna. Svi sportisti su omiljeni među decom, to je bio slučaj i sa Mihajlovićem", podsetio je Gajić.
 
Ministar sporta navodi da Mihajlovića vrhunac sportske karijere nije mogao da pokvari.
 
"Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovek doživeo. Fudbal je primarni sport na svetu, a doživeti vrhunac u njemu je zaista nešto što vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti. On nije dozvolio da se promeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživeo sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do poslednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini", podvukao je Gajić.
 
Siniša Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini posle borbe sa leukemijom.
  • PajO

    19.12.2022 01:11
    Mene je razocarao kad je Ljajica izbacio jz reprezentacije sto ne peva himnu. Sto da peva nije njegova a rodjen je u toj drzavi i igra mu se fudbal. Ni ja ne bi pevao ni Hej Sloveni ni ovu drugu. Ali bi igrao sto da ne.
  • mile

    18.12.2022 11:17
    Sve je manje takvih velicina kao sto su bili Sinisa i Cule.
  • /

    18.12.2022 10:28
    Pokoj duši... Beše u svakom pogledu jako pozitivan čovek, i za nas koji za fudbal ne marimo mnogo.
    Ali da li je to na fotografiji iz mladih dana na majici reklama za classic cigarete, ili mi se čini.
    Davne 80... u međuvremenu cigarete prognane iz uljudnog ponašanja (s razlogom), a verovatno i iz sponzorisanja sportova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.