Vuleta sportistkinja godine, novosadski basketaši u najuspešnijem timu

Titulu najuspešnije sportiskinje Srbije za 2022. godinu po treći put osvojila je naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta.

Ivana je ove godine po drugi put postala šampionka sveta u dvorani na takmičenju koje je održano u Beogradu. 

Isti rezultat ponovila je na Evropskom prvenstvu u Minhenu, osvojivši najsjajnije odličje. 
 
"Uvek je prelepo biti u društvu najboljih sportista koje naša zemlja ima. Ova godina sa početkom i odbranom titule svetske prvakinje u martu u Beogradu je bio apsolutno prelep početak i povratak na ono moje staro. Sa ovime zaključujem godinu, i želim da se ovog puta zahvalim i pohvalim rad prvenstveno Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva sporta, svih klubova, svih saveza, na način na koji se radi, jer definitivno da ovo pokazuje da ovakva vrsta sistema funkcioniše i da donosi rezultate", rekla je Vuleta.
Reprezentacija u basketu 3×3 u sastavu Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković, zaslužila je ovo prestižno priznanje na osnovu osvojenih šampionskih titula svetskih i evropskih prvaka, a Srbija je peti put postala najbolja selekcija sveta.
 
"Izuzetno uspešna sezona je iza nas. Mi smo prezadovoljni načinom na koji smo igrali i predstavljali našu zemlju cele godine. Osvojili smo dve zlatne medalje i naravno, cilj su Olimpijske igre. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i da se vidimo i ovde sledeće godine u isto vreme", u ime reprezentacije Srbije u basketu 3×3 izjavio je Dejan Majstorović.
 
Titulu najuspešnijeg sportiste Srbije za 2022. godinu poneo je rvač Zurabi Datunašvili. Zurabi je u godini za nama postao svetski šampion u grčko-rimskom stilu rvanja.
 
Titulu najuspešnije sportistkinje u timskim sportovima ponela je odbojkašica i najbolja korektorka planete Tijana Bošković. Tijana Bošković je vodila našu selekciju do odbrane titule na Prvenstvu sveta u Holandiji i Poljskoj. 
 
Po četvrti put, najuspešniji trener Srbije je tekvondo trener Dragan Gale Jović. On je ovo prestižno priznanje zaslužio osvajanjem tri medalje na Svetskom prvenstvu u Meksiku. 
Priznanje za najuspešnijeg mladog sportistu po drugi put zaredom dobila je bacačica koplja Adriana Vilagoš. Adriana Vilagoš je u istoj godini osvojila dve seniorske i jednu juniorsku medalju u bacanju koplja. Na Mediteranskim igrama u Oranu domogla se zlatnog odličja. Titulu juniorske šampionke sveta odbranila je u Kaliju uz novi rekord svetskih prvenstava – 63 metra 52 centimetra. Zablistala je i na seniorskom šampionatu Evrope u Minhenu osvojivši srebro. 
 
Dvanaesti put, najuspešniji ženski tim je odbojkaška reprezentacija koja je ovaj trofej dobila na osnovu ubedljivo osvojene titule prvaka sveta. Srbija je ove godine drugi put zaredom postala prvak sveta. 
 
Šestu godinu, Olimpijski komitet Srbije dodeljuje trofej "Olimpijsko srce – General Svetomir Đukić" namenjen ljudima koji ceo svoj život posvete sportu i u svom društveno – sportskom radu ostave trajne rezultate. Komisija za dodelu priznanja i Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije doneli su odluku da ove godine trofej bude dodeljen bivšem srpskom fudbaleru i reprezentativcu Jugoslavije, gospodinu Dušanu Maraviću, zbog njegovog sveobuhvatnog višegodišnjeg angažovanja u sportu. 
  • Žedni Zrenjaninac

    27.12.2022 10:03
    Ponosni na tebe
    Malena, nemamo vode, ali imamo tebe i jedan mural na Lesnini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport