FOTO: Nova superligaška pobeda - odbojkaši Vojvodine ubedljivi protiv Radničkog, dodeljene i nagrade

Odbojkaši Vojvodine pobedili su ekipu Radničkog sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18), u 13. kolu domaćeg šampionata.
Ubedljivom pobedom i sa nova tri boda Vojvodina je potvrdila da je i posle 13. kola i dalje neprikosnovena u Superligi. U tri seta matirali su ekipu Radničkog i tako mu se ravanširali za poraz sa početka sezone, inače jedini u ligi.
Ceo set bio je potreban crveno-belima da dođu na svoje, da se naviknu na igru rivala sa novim dizačem i kasnije da potpuno nametnu svoj ritam. Vodio je Radnički 8:6, pa i 18:15, odbojkaši Voše su se u naletima vraćali, a konačni preokret napravili su u samom finišu.
Servirao je dobro Ubiparip, a onda i Buculjević, kada je domaćin posle kontre Mehića izjednačio. Nakon toga bio je neumoljiv Parapunov, a blok je doneo i vođstvo od 22:20. Iako se gosti nisu predavali, Vojvodina je odolela pokušaju Kragujevčana i stavila tačku na ovaj deo meča. 
 
U naredna dva seta praktično se samo novosadski tim pitao. Nadvisili su u svim elementima crveno-beli igrače Radničkog, odmah su pravili visoku razliku i angažovanom i odgovornom igrom čuvali je do kraja za pobedu od 3:0.
 
 
Ovaj trijumf dobra je uvertira pred put Vojvodine u Monpelje, gde je očekuje meč 6. kola A grupe Lige šampiona.
 
Utakmicom koja igra u sredu, šampion Srbije se oprašta od Lige šampiona od ove sezone, ali ono što je najvažnije jeste da je to duel koji pulenima trenera Slobodana Boškana može doneti plasman u četvrtfinale CEV kupa.
 
Pre početka utakmica za najboljeg igrača decembra u Banka poštanska štedionica Superligi proglašen je korektor Vojvodine Radoslav Parapunov.
 
 
Njemu je pre početka utakmice pehar uručio Zoran Ivović delegat Superlige, dok mu je ček u ime regionalnog centra Novi Sad Banka poštanska štedionice predao Desimir Blašković.

Humanitarna utakmica

Utakmica između Vojvodine i Radničkog bila je humanitarnog karaktera. Ulaz je bio besplatan, ali su na ulazu kod tribina i na parteru kod terena bile postavljene humanitarne kutije, u koju su posetioci mogli da ubace donaciju za sedmogodišnjeg Miloša Ćelapa, koji boluje od leukemije, zbog čega su njegovoj porodici potrebna sredstva za dalje lečenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.