Voša savladala Lokomotivu, danas protiv Ahmata

Fudbaleri Vojvodine savladali su rezultatom 2:0 Lokomotivu 1929, na pripremama u Beleku, a danas ih očekuje duel sa Ahmatom.
Voša savladala Lokomotivu, danas protiv Ahmata
Foto: FK Vojvodina
Golove za Vošu postigli su Antonijević i Vukčević. 

Nakon pobede, šef struke Milan Rastavac izjavio je da je zadovoljan izdanjem podmlađenog sastava Vojvodine, te da je napredak evidentan.

Danas ih očekuje teška pripremna utakmica, protiv Ahmata iz Groznog, trenutno šestoplasiranog tima ruske lige.
 
Fudbalski klub Ahmat je osnovan 1958. godine pod imenom Terek i taj naziv je nosio sve do 2017. godine, kada je promenio ime u čast Ahmata Kadirova, bivšeg lidera Čečenske Republike. U svojoj istoriji, klub je osvojio samo jedan trofej i to Kup Rusije 2004. godine. 
 
Trener je Sergej Tašuev, koji na raspolaagnju ima sastav čija se vrednost procenjuje na oko 26,33 miliona evra. Osim ruskih igrača, ekipu čine još i po jedan igrač iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Obale Slonovače i Burkine Faso, a tu su i srpski fudbaleri Miroslav Bogosavac, koji je nekada igrao za Čukarički, odnosno Miloš Šatara, koji je ranije igrao za Mladost iz Lučana.
Vojvodina i Ahmat su do sada već odigrali jedan prijateljski meč i to na zimskim pripremama 2021. godine.
 
Što se tiče današnje utakmice, šef stručnog štaba Milan Rastavac će prvu postavu verovatno sastaviti od igrača koji nisu počeli jučerašnji meč protiv Lokomotive 1929.
  • Mentalita'

    23.01.2023 12:29
    1989
    Jezivo je u sta se pretvorio FK Vojvodina...
    Igraju utakmice sa klubom Ramzana Kadirova, na Severnoj tribini se vijore ruske zastave, dizu proratne parole i odaje pocast pripadniku Vagnera koji je poginuo u Siriji, inace svojevremeno jedna marginalna pojava na tribini..
    Nije ni cudo sto je od stare Firme ostala samo lepa uspomena, par slika i video zapisa.
    Nekad se nosila parola "Politika je kurva"... Nije ni cudo sto su i tribina i klub na staklenim nogama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport