Fudbaleri Vojvodine dočekuju Kolubaru: Nema prostora za kalkulacije, uz navijače do pobede

Fudbaleri Vojvodine dočekaće ekipu Kolubare, u subotu, na "Karađorđu", u utakmici 21. kola Superlige Srbije.
Fudbaleri Vojvodine dočekuju Kolubaru: Nema prostora za kalkulacije, uz navijače do pobede
Foto: FK Vojvodina

Nakon remija sa Crvenom zvezdu u prvom meču prolećnog dela sezone, na premijeri na "Karađorđu", Vojvodina dočekuje ekipu Kolubare, a trener Rastavac očekuje jak defanzivni blok rivala.

Kako kaže, raduje ga to što će posle dužeg vremena ponovo igrati pred svojom publikom.
 
"To za nas predstavlja obavezu da se prikažemo u dobrom i kvalitetnom svetlu i da dođemo do pobede. Nemamo prostora ni želje za bilo kakvu kalkulaciju. Želimo da igramo dobar fudbal, da se nametnemo da napadamo ekipu Kolubare i da osvojimo tri boda. Kolubara zna da se brani, imaju kvalitetan blok iz sistema 5-3-2 i iz njega izlaze u dobre kontre i moramo voditi računa o svakom aspektu igre, ako želimo da dođemo do trijumfa. Verujemo da uz dobru igru i podršku navijača možemo da izađemo kao pobednici sa ovog meča", navodi Rastavac.
On smatra da remi i igra protiv Crvene zvezde u subotu ne moraju da imaju nikakav značaj i da će ovo biti potpuno drugačija utakmica.
 
"Prvo treba stajati čvrsto na zemlji, jer sve to što smo radili dobro protiv Crvene zvezde, sada neće biti toliko u prvom planu. Na ovoj utakmici potreban nam je potpuno drugi fudbalski repertoar da bismo pobedili. Mi smo radili na tome ove nedelje, spremali i igrače da se pripreme za sve na najbolji mogući način za ono što predstoji. Koncetracija i fokus moraju biti na maksimumu, jer smo došli u period prvenstva kada se sve greške skupo plaćaju. Ipak, kada ekipa iza sebe ima podršku i radi dobro, onda sve to pomaže da i fokus ostane na maksimumu. Zato i nemamo izbora za kalkulacije", poručuje Rastavac.
 
Šef stručnog štaba "stare dame" smatra da je prelazni rok za Vojvodinu završen.
 
"Najverovatnije da je prelazni rok gotov, kao što smo i rekli, mi ćemo reagovati u slučaju da neki od igrača odu ili ako se na tržištu pojavi neka povoljna opcija za nas. Verujem da ovaj tim, uz naporan rad, može da iznese sve što smo zacrtali", ističe Rastavac.
 
Utakmica protiv Kolubare biće prilika i da navijači odaju poslednju počast proslavljenom bivšem reprezentativcu naše zemlje i članu druge šampionske generacije "stare dame" Siniši Mihajloviću. Igrači Vojvodine izaći će na teren u majicama sa likom Siniše Mihajlovića, a iste se mogu kupiti i u "Murke sport shopu" na SPENS-u.
Osim toga, meč sa Kolubarom imaće i humanitarni karakter, pošto će istovremeno poslužiti da se prikupi što više sredstava za lečenje sedmogodišnjeg Miloša Ćelapa iz Novog Sada, koji boluje od leukemije.
 
S tim u vezi, fudbalski klub Vojvodina je odlučio da sav prihod od prodaje ulaznica za ovaj meč bude uplaćen za njegovo lečenje, a na ulazima na stadion će biti postavljene kutije u koje će svi posetioci moći da ostave dobrovoljan prilog.
 
Utakmica počinje u 16 časova.
  • Kapetan momcadi

    10.02.2023 18:43
    Kolubara?
    Otici cu na utakmicu ako bude lepo vreme, ako malo otopli. Ala ce to da bude spektakl, Vosi u goste dolazi fudbalski gigant Kolubara iz Lazarevca, ima da se igra fudbal na vrhunskom nivou, otprilike cetvrta engleska liga ili treca spanska. Kolubara, brate, to nam je sudbina, i Mladost Lucani, Mladi Radnik, Cukaricki, Javor iz Ivanjice i ostali srpski mega-klubovi koji imaju po citavih sto, stopedeset navijaca.
  • Tale

    10.02.2023 16:15
    Fudbal
    Uz koje navijače?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.