Rukometaši Srbije u Novom Sadu igraju protiv Norveške: Nadaju se revanšu za poraz na SP

Rukometaši Srbije u Novom Sadu danas, 9. marta dočekuju selekciju Norveške u okviru trećeg kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Rukometaši Srbije su trijumfovali u prva dva meča protiv Finske i Slovačke čime su ostvarili maksimalan broj bodova u dosadašnjem delu takmičenja.
U timu Srbije neće biti povređeni Petar Đorđić i Vladimir Cupara, a Norvežani dolaze u najjačem sastavu.
Meč na Spensu pre početka utakmice nosi epitet rukometnog spektakla, jer ne postoji rezultatski pritisak, budući da je izvesno da će obe selekcije igrati na sledećem šampionatu Evrope.
 
Srbija će imati prilike da se revanšira reprezentaciji Norveške za nedavni poraz na Svetskom prvenstvu. Naime, skandinavska selekcija je porazila "orlove" u utakmici koja je odlučila o četvrfinalu šampionata sveta. Na toj utakmici Srbija je vodila do 40 minuta, a onda su Norvežani napravili preokret i na kraju trijumfalno okončali meč.
 
Selektor Srbije Antonio Đirona je uoči utakmice protiv Norveške istakao da je cilj da "orlova" da završe na prvom mestu u grupi i da zabeleže dve pobede.
 
Srednji bek selekcije Srbije Lazar Kukić rekao je da ekipa ima veliku želju da pobedi u naredne dve utakmice.
 
"Imamo veliku želju da pobedimo ova dva meča i da imamo mogućnost da budemo prvi u grupi. Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske", zaključio je Kukić.
 
Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su domaćin Nemačka i tri najbolja tima sa prethodnog šampionata Španija, Švedska i Danska.
 
Meč je na programu od 18 časova.
 
Revanš utakmica je na programu u Bergenu u nedelju od 16 časova i 45 minuta.
 
Šampionat Starog kontinenta održava se 2024. godine u Nemačkoj od 10. do 28. januara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.