Mladost sa Satelita: Da li mi nekom nešto dugujemo ili nekome smetamo u Superligi?

Fudbalski klub Mladost sa Satelita obratio se celokupnoj sportskoj javnosti nakon, kako kažu, nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka na utakmicama.

Kako navode u saopštenju, do sada se nisu oglašavali u vezi sa utakmicama koje su igrali, znajući da su sudijske greške sastavni deo fudbalske igre. 

Ipak, zbog njihove učestalosti, počinju da sumnjaju da greške nisu plod slučajnosti, već nečije namere da se novosadskom klubu uskrati pravo na poštenu i ravnopravnu borbu za opstanak u Superligi Srbije.

Ukazuju da su im gorak utisak ostavila dešavanja na utakmici 29. kola u kojoj su bili domaćini Fudbalskom klubu Kolubara.
 
"U 56. minutu naš igrač Ilija Babić u prodoru ka golu biva oboren sa leđa u kaznenom prostoru od strane gostujućeg fudbalera Nemanje Nikolića. Na zaprepašćenje čitavog stadiona, glavni sudija se nije oglasio. Kako se utakmica završila bez golova, smatramo da je ova situacija mogla da preokrene njen tok u našu korist", navode u Mladosti GAT.
 
U klubu čestitaju njihovim sportskim prijateljima iz Kolubare na korektnoj igri, ali ne mogu da se ne zapitaju da li Mladost "nekom nešto duguje ili nekom smeta na superligaškoj sceni".
"Nećemo da ćutimo dok nam se oduzima ono što smo na terenu zaslužili. Nastavljamo hrabro ka ostvarenju naših ciljeva, poštujemo svakog, ali isto tako želimo i da nas poštuju", zaključuje se u saopštenje koje potpisuje uprava kluba.
 
Mladost sa Satelita je ove sezone debitovala u najvišem rangu domaćeg fudbala. Trenutno je poslednja na tabeli.
  • @Igor NN

    10.04.2023 16:03
    @Igor NN
    Da li znaš kako su ulazili iz pete (novosadske) u četvrtu ( vojvođansku) ligu? Kako su "pobedili" TSK u zadnjoj utakmici u ligi? Ako ne znaš ništa o tome bolje ti je da ćutiš o poštenju kluba i suđenju. U slučaju da ti je poznata barem ta situacija, bolje bi ti bilo da se pokrijes ušima i zavučeš u mišju rupu. Svi znamo kako je fk mladost gat (namerno malim slovima) osvajao prvenstva
  • Igor NN

    06.04.2023 17:53
    FCM
    Mladost je sve samo ne veštačka tvorevina. GAT je jedini sponzor kluba više od 15 godina. Plasman u Superligu nije izboren političkim putem već isključivo prikazanim na terenu. Prošle godine je u Prvoj ligi bilo pet podjednakih ekipa koje su ravnopravno konkurisale za ulazak. Takođe i sezonu ranije kada je plasman u viši rang obezbeđen kroz dve sjajne i neizvesne utakmice baraža protiv Teleoptika.

    Gledao sam ove sezone uživo većinu utakmica u Novom Sadu, činjenica je da je sve i jedna ekipa koja je gostovala Mladosti imala "domaćinsko" suđenje. Nisu svaki put sudije direktno skrojile rezultat, ali su svojim odlukama defnitivno uskratili Mladost za bar još šest, sedam bodova. Definitivno klub nema autoritet niti ime za nešto više ali prema prikazanom na terenu Mladost nije slabija od Radnika, Lučana, Javora, Spartaka, Kolubare, Radničkog iz Niša, Voždovca, Napretka. Šteta je i što nije dobijena dozvola da se podigne još jedna tribina na Satelitu pa da Mladost stvarno igra kod kuće a ne da bude domaćin "u gostima".

    Po mom mišljenju najveća greška napravljena još letos kada je dovedeno previše isluženih igrača koje je bilo nemoguće ukomponovati za kratko vreme. Bukvalno dva vezana trijumfa podigla bi Mladost iznad crte.

    Setite se... pre nešto više od dve decenije Čukarički je bio zonaš baš kao i Voždovac, da ne govorimo o AIK-u iz Bačke Topole (TSC), Kolubari ili Radniku...
  • koki

    06.04.2023 17:20
    Ludilo
    Pa kako igraju i ovo bodova sto su nakupili je puna kapa.Sledece godine se klub gasi i nestaje.A onda se pravi nova Mladost (2023) i krece od beton lige.Zivi bili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.