Rebrača uputio izvinjenje navijačima Vojvodine, potpisao novi kodeks ponašanja

Predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Vojvodina Željko Rebrača uputio je javno izvinjenje svim navijačima zbog pevanja navijačke pesme Partizana na meču sa Realom.
On je, takođe, potpisao novi kodeks ponašanja, koji je donet na sastanku sa čelnicima FK Vojvodina u četvrtak.
"Ovim putem se izvinjavam svim vojvodinašima, jer smatram da je sada Vojvodina isto deo mene i u mom srcu. Zahvalio bih se i Fudbalskom klubu Vojvodina, koji je pomogao da se ova situacija razreši. Razgovarali smo sa njihovim predstavnicima i saglasni smo da smo svi zajedno na istom putu, pokušavajući da naš klub i grad predstavimo u što boljem svetlu", rekao je Rebrača.
On je najavio da će košarkaški klub pristupiti Sportskom društvu Vojvodina i tom prilikom potpisao kodeks ponašanja, prema kojem igrači i članovi kluba ne smeju da se javno pojavljuju sa obeležjima drugih klubova, niti da putem medija i društvenih mreža daju podršku drugim klubovima.
 
"Dok su angažovani u KK Vojvodina, svi igrači, treneri, članovi stručnog štaba, članovi organa kluba i radne zajednice, ne smeju da se javno deklarišu kao navijači drugih klubova. Ne smeju da se pojavljuju sa obeležjima drugih klubova prilikom javnih nastupa, ali i privatno. Ne smeju da se oglašavaju ni na društvenim mrežama za podršku drugim klubovima. U svojim javnim nastupima moraju afirmativno i sa dužnim poštovanjem da govore o Vojvodini. U slučaju kršenja navedenih normi ponašanja, predlažemo sankcije, od novčanih kazni pa sve do raskida ugovora na štetu pojedinca", navodi se, između ostalog, u kodeksu.
 
Rebrača je objasnio da ga je KK Partizan pozvao da prisustvuje utakmici bivših igrača Partizana i Real Madrida. 
 
"Kao Željko Rebrača, ja sam deo istorije Partizana. Pozvan sam, ali nisam igrao zbog problema sa leđima i ostao sam posle na utakmici između Partizana i Reala. Gest koji sam napravio na toj utakmici nije prihvatljiv meni kao predsedniku KK Vojvodina. Želim da se izvinim Košarkaškom klubu Vojvodina i želimo da idemo napred u nove pobede", naveo je. 
 
Podsećamo, navijačka grupa "Firma" zatražila je da Rebrača bude smenjen, jer je pevao navijačke pesme Partizana.
 
 
Košarkaši Vojvodine u nedelju od 18 časova igraju sa ekipom OKK Beograda u derbiju 29. kola Košarkaške lige Srbije.
 
"U nedelju bi nam značila podrška navijača i simpatizera da nas podrže u što većem broju u maloj sali Spensa", rekao je Rebrača.
  • Dobra ti je kafa

    09.04.2023 12:19
    Rebraca
    Nije problem navijati.
    Nekulturno i nepristojno je biti predsednik drugog kluba u isto vreme. Prosto ne ide.
  • Lacika

    09.04.2023 11:41
    Bravo
    Napred prava Vošo, napred Rebarac,
    ološ koji ti preti tužbama može samo da ti zavidi.
  • Dr Feel-Ud

    09.04.2023 08:39
    Kome se Rebarac izvinjavaš?
    Kriminalcima i zgubidanima
    Normalnom čoveku treba da imponuje što mu je na čelu kluba legenda. Ta legenda je igrala u Partizani. U čemu je problem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.