Boškan podneo ostavku na mesto trenera odbojkaša Vojvodine

Slobodan Boškan nije više šef stručnog štaba prvog tima Odbojkaškog kluba Vojvodina.
Boškan podneo ostavku na mesto trenera odbojkaša Vojvodine
Foto: 021.rs
On je svoju odluku o ostavci predočio rukovodstvu kluba.
Na taj potez odlučio se nakon poraza u finalu plej-ofa, u kojem je titulu prvaka osvojila ekipa Partizana.
"Iz mog ugla sasvim je normalno to što sam dao ostavku. Ove sezone cilj je bio da se osvoje tri trofeja, a da se u Ligi šampiona prođe grupna faza. Nismo ništa od toga uradili. Da smo osvojili titulu, možda bi na neki način to ovu sezonu učinilo boljom. Međutim, pošto ni to nismo uspeli, meni je logičan potez bio da podnesem ostavku i da na taj način preuzmem odgovornost za to što nismo ostvarili ono što je bilo projektovano", naveo je on.
 
Ekipi je poželeo mnogo sreće u daljem radu.
 
"Vojvodina je i pored trenutnog rezultatskog pada, jak kolektiv i veliki klub koji će naći način da iz ove priče izađe još jači, sa nekim novim iskustvom i da već sledeće sezone ponovo krene u borbu za trofeje i osvajanje istih", poručio je Boškan.
Boškan je u šest sezona osvojio pet titula, tri puta kao sportski direktor i dva puta kao trener. U tom periodu Vojvodina je osvojila i jedan Kup Srbije, kao i tri Superkupa. 
 
"Ovom prilikom zahvaljujemo se Slobodanu Boškanu na svemu što je učinio u proteklom periodu i svojim zalaganjem, profesionalnošću i znanjem doprineo radu kluba i osvajanju trofeja. Zadovoljstvo nam je i čast svima što smo bili na istom zadatku. Boškan je legenda kluba i on je i dalje deo naše porodice. Za njega će vrata Vojvodine uvek biti otvorena, a iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti ponovo sarađivati. Nakon prvomajskih praznika biće održana sednica Upravnog odbora, na kojoj će se govoriti o narednim koracima i planovima za sledeću sezonu", istakao je predsednik kluba Vladimir Vukojević.
 
Boškan je bio inicijator otvaranja Akademije odbojke Vojvodina. U okviru Lige šampiona sa ekipom je ostvario dve pobede u grupnoj fazi.
 
Slobodan Boškan i dalje je najtrofejniji igrač Vojvodine, sa osam titula prvaka i dobitnik je Statue velikana Vojvodine.
  • ex chapman

    28.04.2023 09:07
    Libero Boskan
    legendarna generacija Vojvodine
  • milmar

    28.04.2023 09:02
    kao sto
    rekoh na početku plej ofa i utakmica sa Spartakom, najveće pojačanje za protivnike je sam trener Boškan ! mislim da nema kapaciteta i znanja za neke bolje rezultate ! kada se pogleda koliko je uloženo u odbojkaše, koliko u košarku, rezultati pokazuju jedno- odbojkaši su doživeli debakl, sa izgubljene sve tri titule ove godine, od Partizana
  • Bile

    28.04.2023 07:50
    Kasno
    E da je malo razmišljao, mogao je to uraditi posle poraza u kupu.
    Propade cela sezona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.