Novosađanima tri zlata na startu Kupa Srbije u streljaštvu

Olimpijci iz Tokija, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović osvojili su zlatne medalje u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu.

Finala su održana po pravilima koja će se od sledećeg Svetskog kupa primenjivati na međunarodnim takmičenjima i nije bilo mečeva za zlato.

Osvajač bronze iz Tokija 2021, Milenko Sebić, član "Novog Sada 1790", u finalu je ubedljivo trijumfovao ispred mladih takmičara Alekse Rakonjca (Pančevo 1813) i Đorđa Savića (Oko sokolovo).
Sebićeva klupska drugarica Sanja Vukašinović je iza sebe ostavila olimpijsku vicešampionku iz Londona 2012. Ivanu Anđušić Maksimović (Akademija Maksimović) i Anju Knežević (Novi Beograd-Ušće), pobednicu u juniorskoj konkurenciji.
 
Izuzetno uspešnom danu za strelce "Novog Sada 1790" doprineo je i predstavnik nove generacije kluba Petar Erdei, pobednik u juniorskoj konkurenciji.
 
U takmičenju sport pištoljem za žene, juniorka "Bora 030" Melani Đorđević je nadmašila seniorku Jovanu Todorović (Novi Beograd-Ušće), dok je Marko Ninković (Pančevo 1813) bio ubedljivo najbolji junior.
 
Pištoljem središnjeg paljenja trijumfvao je Srđan Milović (Univerzal M), a standardnim pištoljem najbolji je bio Davor Petrović (Barajevo).
  • Milutin

    30.04.2023 22:17
    Bravo
    Sve čestitke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.