Završeni Dani bridža u Novom Sadu, veliki uspeh srpskog tima

U Sremskoj Kamenici juče je završen "Novosadski bridž festival" koji je okupio više od 100 igrača iz 14 zemalja na tri odvojena turnira.
Završeni Dani bridža u Novom Sadu, veliki uspeh srpskog tima
Foto: 021.rs

Prvi uvodni "Wellcome Butler" okupio je 37 parova, a pobedio je mađarski par Đula Bodiš – Mark Kemenji.

Glavni timski turnir "Memorijal Branislava Đuričića" okupio je 22 tima, a osvojio ga je domaći sastav "NS-1 Đura" koji čine Darko Parežanin, Marko Mladenović, Dimitraki Zipovski i Goran Radišić.

Glavni parski turnir "Memorijal AnaMarije Juhas" koje je ujedno Otvoreno prvenstvo Srbije, osvojo je bugarsko- hrvatski par.

Kako ističu organizatori, uslovi za takmičenje koje je održano u "Nordic resort" bili su odlični.

Zanimljiva je činjenica da su se na tri turnira na pobedničko postolje popeli igrači iz čak osam država - Srbije, Mađarske, Litvanije, Poljske, Hrvatske, Bugarske, SAD i Rusije što ovaj turnir čini jedinstvenim u svetu.

Treba istaći da Srbija nema profesionalne igrače bridža. Ipak, i u skromnim uslovima, naši igrači ostvarivali su u proteklom periodu velike pobede na turnirima širom sveta.

Tako su nedavno Selena Pepić i Jovana Zoranović osvojile otvoreno žensko prvenstvo SAD, dok su Darko Parežanin i Marko Mladenović pretprošle nedelje bili drugi na Memorijalu "Emila Tedsedkog", najjačem reginalnom turniru održanom u Zagrebu.

Organizator novosadskog festivala bio je Bridž savez Vojvodine.

  • Petar

    04.05.2023 23:48
    Bridz
    Bridz je uz sah najrasprostranjenija i najcenjenija misaona igra . Super za Novi Sad
  • Jelena

    04.05.2023 20:53
    Penzionerka
    Ima zainteresovanih za briđž ali se ništa ne objavljuje kada i gde. Nekad je postojao klub u centru, a sad nema nikog.
  • Bridžista

    04.05.2023 18:44
    Divno
    Kao učesnik ovog turnira imamo samo reči hvale i za domaćine kao i za Novi Sad! Nadam se da će uskoro i novosadski bridžisti dobiti željno očekivani prostor za klupske turnire gde će se održavati kursevi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.