FSS proverava Mladost sa Satelita i Novi Sad posle dojave UEFA

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv pet klubova.
FSS proverava Mladost sa Satelita i Novi Sad posle dojave UEFA
Foto: Pixabay
Posle dojave UEFA, za povredu integriteta takmičenja, osumnjičeni su Mladost GAT, RFK Novi Sad, Kolubara, Spartak i Radnički Novi Beograd.
"Na sednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, doneta je odluka o pokretanju postupka protiv klubova učesnika utakmica 32. kola plej-auta Super lige Srbije, Mladost GAT-Kolubara, odigrane 25. aprila u Novom Sadu, meča 33. kola plej-auta Kolubara-Spartak, od 1. maja u Lazarevcu i utakmice 33. kola plej-ofa Prve lige Srbije, RFK Novi Sad-Radnički NB, odigrane istog dana u Čelarevu", saopštio je Fudbalski savez Srbije.
Kako navode, to je učinjeno "na osnovu dostave pisane informacije od strane nadležnih organa UEFA o tome da su pomenuti klubovi svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet takmičenja".
 
Podsetimo, Novosađani su pobedili Kolubaru sa 1:0, golom Novice Maksimovića iz jedanaesterca. Subotičani su trijumfovali u duelu sa Kolubarom (3:0), na stadionu u Lazarevcu. Duel Novog Sada i Radničkog pratile su nesrazmerne kvote, iako se uglavnom tipovalo na trijumf gostiju, pobednika nije bilo (2:2).
 
Superligaške mečeve UEFA je ranije prijavio Ninoslav Spasić. Bivši sudija iz Surdulice saslušan je u petak pred organima evropske kuće fudbala.
  • Dusan Dzigurski

    10.05.2023 18:07
    Nekorektno
    Ne verujem da ima namestanja u srpskom fudbalu, sve mi se cini da Zapad pokusava i na ovaj nacin da destabilizuje Srbiju u ocima svetske javnosti.
  • bora

    09.05.2023 05:47
    ne verujem
    Klub se zove Mladost GAT.Firma GAT dobija sve poslove od
    drzave (gradjevinske) tako da ne verujem u to.
  • Bole

    08.05.2023 22:45
    Zemljo otvori se
    UEFA obaveštava FS Srbije o nameštenim utakmicama u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.