Rukometaši Vojvodine 10. put uzastopno šampioni Srbije

Rukometaši Vojvodine osvojili su večeras 10. uzastopnu titulu šampiona Srbije, pošto su u drugoj utakmici finala plej-ofa Arkus lige u Beogradu pobedili Partizan sa 28:20 (9:9).

Vojvodina je osvojila titulu sa 2:0 u plej-of seriji, pošto je u ponedeljak u prvoj utakmici na svom terenu pobedila posle produžetaka sa 32:28.

Utakmica je većim delom bila neizvesna i nijedna ekipa nije stekla osetniju prednost sve do same završnice kada je Vojvodina prvo povela sa dva, a zatim i sa četiri gola prednosti, 22:18.
Partizan je posle toga stao, pa su Novosađani lako postizali golove i na kraju ubedljivo pobedili.
 
Vojvodinu su predvodili Marko Vasić sa šest golova, Darko Milenković sa pet i Branko Tomić i Baris Pukhouski sa po četiri gola.
 
U ekipi Partizana najefikasniji sa po pet golova bili su Uroš Kojadinović i Nikola Zečević, dok je tri gola dodao Stefan Petrić.
  • Stevan

    25.05.2023 14:24
    rukomet
    Cestitke momci,i svaka cast
    Volim sve sto se zove VOJVODINA.
  • Novosadista

    25.05.2023 08:25
    Pitam za drugara
    Živo me interesuje da li će Firma podržati u Nedelju ove momke u Evro finalu ili će poleteri za Topolu da proslavi 5to mesto sa Veternika!?!
    Momci svaka Vam čast za deceniju radosti !
  • Detos

    25.05.2023 07:46
    Srpska Atina
    Svaka čast sampiona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.