Košarkaši Vojvodine u kvalifikacijama za ABA 2 ligu

Posle višemesečnog otezanja, Skupština ABA lige je odlučila da se do četrnaestog člana ABA 2 lige dođe kvalifikacijama.
Košarkaši Vojvodine u kvalifikacijama za ABA 2 ligu
Foto: 021.rs
Naime, po osnovu plasmana u nacionalnim prvenstvima zemalja jugosfere, poznato je dvanaest učesnika u sezoni 2023/24, po dva prvoplasirana tima iz svake od šest država nastalih nakon raspada nekadašnje SFR Jugoslavije.
To su Cedevita i Šibenka (Hrvatska), Borac i Široki (BiH), Podgorica i Sutjeska (Crna Gora), Zlatibor i Spartak (Srbija), Domžale i Senčur (Slovenija), Pelister i TFT, dok je trinaest učesnik ekipa MZT iz Skoplja, poslednjeplasirana ekipa u ABA ligi.
 
Četrnaesti učesnik dobiće se nakon kvalifikacija u kojima će učestvovati Spars ( Ilidža), Bosna ( Sarajevo), Ilirija ( Ljubljana) i KK Vojvodina.
Igraće se dva kruga kvalifkacija, u prvom 24. septembra Spars dočekuje Vojvodinu, Bosna Iliriju. Tri dana kasnije na programu su revanš susreti, a u dalji tok se plasira ekipa koja zabelež dve pobede ili ima bolji koš- količnik.
 
Pobednici  1. oktobra igraju prvu, a 5. oktobra revanš utakmicu drugog kruga. Uspešniji iz dva nastupa od jeseni stiče pravo učešća u ABA 2 ligi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport