Košarkaši Vojvodine u ABA 2 ligi

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u ABA 2 ligu, nakon što su i u revanšu na Spensu savladali ekipu Bosne rezultatom 85:77.
Košarkaši Vojvodine u ABA 2 ligi
Foto: 021.rs

Već sledeće nedelje u Subotici, na prvom od pet turnira, odigraće dve utakmice u novom društvu, u ponedeljak protiv ekipe Širokog( BiH) i tri dana kasnije protiv hrvatskog tima Cedevita junior.

Uspeh su Novosađani najavili već na samom početku susreta kada su posle četiri minuta poveli sa 15:6.

Kapiten Ljubičić je po običaju atraktivno upošljavao saigrače, a praktično svi igrači Vojvodine su pomalo davali poene. Na kraju prve četvrtine na semaforu je pisalo 26:16, da bi krajem druge etape novosadski tim poveo 42:19.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 46:29.

Drugo poluvreme gosti započinju snažnim zonskim presingom i skor za sedam minuta je 8:8, ali Novosađani se oporavjaju i na kraju treće četvrte je bilo 65:39.
 
U poslednjoj deonici uporni gosti su sve vreme igrali "jedan na jedan", i uspevaju da poprilično ublaže razliku, pogotovo kada je krajem meča trener Novosađana Miloš Isakov Kovačević pružio priliku i sasvim mladim igračima.
 
Vojvodina je dokazala da zaslužuje mesto u ABA 2 ligi, ako bude nastavila da igra kao protiv Bosne utisak je da bi i u novom društvu mogla biti visoko plasirana. Posebno raduje da su se ovoga puta isticali i pojedini igrači, poput Nedeljkova i Zagrađanina, čiji je udeo na prethodnim utakmicama bio neprimetan.
 
Domaćini mogu biti zadovoljni i posetom, davno na košarkaškoj utakmici u Novom Sadu nije bilo toliko gledalaca. Ako tim Vojvodine bude nastavio sa dobrim igrama i pobedama, lako je moguće da će se poseta narednih nedelja neprekidno uvećavati.
Najvažnije je da je izboren plasman u ABA 2 ligu, prvi korak ka dugoročnom cilju takmičenju u Regionalnoj ABA 1 ligi.
  • Singer

    05.10.2023 10:47
    70+
    Bravo momci izgleda da se košarka vraća u NS samo napred
  • Anonimus

    05.10.2023 00:18
    Pohvale igračima i trenerima Voše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport