Legenda Vojvodine izvela početni udarac na meču između Rena i PSŽ-a

Legendarni fudbaler Vojvodine Silvester Takač bio je specijalni gost meča francuskog prvenstva između Rena i Pari Sen Žermena.

Silvester Takač je bio član prve šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine i jedan od najboljih igrača i najboljih strelaca u istoriji kluba.

Za seniorski tim Vojvodine, odigrao je 182 prvenstvene utakmice i postigao 62 gola, po čemu se svrstava na četvrto mesto večne liste klupskih strelaca. Sa 13 postignutih golova u sezoni 1965/66, bio je najbolji strelac ekipe i tako joj pomogao da dođe do šampionske titule, a naredne sezone je postigao četiri gola u Kupu evropskih šampiona, po čemu se posebno pamte ona dva na trećoj utakmici protiv Atletika u Madridu. 

Po odlasku iz Vojvodine, imao je izuzetno uspešnu internacionalnu karijeru, pošto je nastupao za Ren i Standard iz Liježa, sa kojim je osvojio dve titule šampiona Belgije i u sezoni 1971/72, sa pet postignutih golova, podelio prvo mesto na listi strelaca u Kupu evropskih šampiona te godine.
 
Za Ren je postigao 43 gola na 94 utakmice i bio je najbolji strelac tima u dve uzastopne sezone. 
 
 
Po prestanku aktivnog bavljenja fudbalom, posvetio se trenerskom poslu, pri čemu je najveći trag ostavio u Sošou i Nici, sa kojom je uspeo da osvoji Kup Francuske. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 15 utakmica i postigao dva gola, a bio je deo tima koji je 1960. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu.

Ren je poražen od PSŽ-a rezultatom 3:1.

  • Nikola

    12.10.2023 16:33
    Reflektori
    Postoji urbana legenda da je Voša napravila prve reflektore na stadionu od novca koji su dobili za transfer legende Takača u inostranstvo!!??
  • НС ДУНАВ

    10.10.2023 21:41
    Ех...
    .....да је Такач играо за једног од ТИТИНИХ близанаца , о њему би се писало бар једред месечно по свим режимским новинама ,а да не спомињем Тозу Веселиновића или Вујадина Бошкова
  • Navijač

    09.10.2023 20:10
    Dame i gospodo...
    Prava pravcata živa legenda fudblaskog kluba Vojvodina. Legenda kojoj svi treba da se naklonimo do poda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.