Košarkaši Vojvodine izgubili od Širokog

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Širokog, rezultatom 80:71, u svojoj prvoj utakmici u ABA 2 ligi.
Po četvrtinama se igralo 17:18, 20:20, 21:20, 13:22.
Iako je Široki jedna od boljih bosanskohercegovačkih ekipa i dugogodišnji učesnik regionalnog takmičenja, Vojvodina je bila blizu pobede.
Nedostajalo je malo više preciznosti u šutu, skokova pod oba koša i - svežine. Izostanak povređenog Uroša Banjca, jednog od oslonaca ove sezone, jasno je pokazao da timu trenera Miloša Kovačevića za ovaj nivo nadmetanja nedostaju bek i centar.
 
Vojvodina je sredinom prve četvrtine povela sa pet poena razlike igrom preko raspoloženg Vučetića, ali bpljom šutevima Hercegovci su izjednačili. Na četiri minuta pre kraja druge deonice, Vojvodina je povela sa šest poena razlike, međutim sem Rakičevića nisu imali raspoloženog pucača i rival je ponovo poravnao rezultat.
 
Slično je bilo u trećoj i većim delom četvrte četvrtine. Lopta nakon šuteva Rakičevića, Savića i Ljubičića "izlazi iz koša", na drugoj strani blista plej Martin Junaković i prvo šutem za dva, potom za tri poena preokreće tok igre. Do kraja meča iskusniji tim iz Širokog  Brijega je rutinski uvećao prednost.
 
Voši ne preostaje ništa drugo nego da se do četvrtka odmori i skoncentriše na novog rivala - zagrebačku Cedevita junior.
 
Na potezu je i uprava, o pojačanjima se već dugo priča, vreme je i da se nešto i učini.
  • Milan

    10.10.2023 08:21
    Smireno
    Trenutno je tako. Ovo je maraton, treba dobro raspirediti energiju.
    Radom i redom sve će doći na svoje mesto.
    Srećno!
  • Anonimus

    09.10.2023 22:00
    Kvalfikacije za ABA 2 ligu su bile nepotrebne, sada Vojvodine ima više nego zgusnut kalendar. Nadajmo se da će tri dana biti dovoljno da se ekipa odmori osveži do susreta sa Cedevita junior, potom tri dana do gostovanja Metalca u Novom Sadi, pa tri dana do derbija sa Spartakom na Spensu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.