Košarkaši Vojvodine savladali ekipu Dinamika

Košarkaši Vojvodine savladali su ekipu Dinamika, rezultatom 72:69.
Košarkaši Vojvodine savladali ekipu Dinamika
Foto: 021.rs

Na teškom gostovanju u Beogradu novosadski "crveno-beli" su ostvarili trijumf iako su igrali bez prehlađenog prvog šutera Petra Rakičevića. 

Po četvrtinama se igralo 14:13, 12:19, 21:10 i 25:27.
Vojvodina je odlično počela utakmicu i u petom minutu povela sa 12:1, ali je domaćin u drugoj četvrtini preokrenuo rezultat. Početkom drugog poluvremena, Novosađani ponovo dolaze do prednosti, Dorćolci, pak, sustižu, da bi se u poslednjoj deonici ekipe smenjivale u vođstvu.
 
U pravom trenutku kapiten Vojvodine Marko Ljubičić preuzima odgovornost i 45 sekundi pre kraja susreta trojkom dovodi svoj tim u vođstvo 67:64. Domaćini ulaze u penal završnicu procenjujući da su bolji šuteri sa linije slobodnih bacanja. No, bek Vojvodine Luka Nedeljkov postiže pet poena iz šest pokušaja, a time donoseći i konačan uspeh.
 
Novom pobedom Vojvodina se sasvim približila vrhu tabele. No, videlo se da su igrači premoreni prevelikim brojem susreta u poslednjih mesec dana i dobro će im doći sedam dana predaha do derbija sa Zlatiborom u Novom Sadu.
  • Anonimus

    22.10.2023 22:58
    Vojvodina se dobro pripremila za ovu sezonu i stvara tim za ABA ligu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport