Košarkaši Vojvodine upisali još jednu pobedu: Savladan Zlatibor, sledeći Tamiš

Košarkaši Vojvodine savladali su ekipu Zlatibora, rezultatom 81:76, u Košarkaškoj ligi Srbije.
Košarkaši Vojvodine upisali još jednu pobedu: Savladan Zlatibor, sledeći Tamiš
Foto: 021.rs
Četvrtu pobedu zaredom postigli su novosadski "crveno-beli", nadmašen je ni manje ni više nego tim koji je u dve prethodne sezone prvak KSL.
U uzbudljivom meču neizvesnom do same završnice, po četvrtinama se igralo 23:25, 21:12, 15:11, 22:28.
Odluka je pala u završnih pedesetak sekundi kada su uporni gosti smanjili rezultat na 74:71, a umorni domaćini su sve teže realizovali napade. Dosta nezgodna lopta je došla do Tarela Džonsona, tamnoputi krilni centar je sa gotovo šest metara atraktivno skočio i "zakucavanjem" povećao na pet razlike. U sledećem napadu domaćih košarkaša lopta se odbila od obruča, centar Voše Vasilije Vučetić skače i loptu šalje kroz koš. Bio je to tek drugi ofanzivni skok pulena Miloša Isakova Kovačevića u utakmici, ali u pravi čas.
 
Gosti su izvanredno počeli meč i zahvaljujući bekovima Španu i Rebecu trojkama postižu 11 poena razlike. Ipak, igrači Vojvodine dodatno pojačavaju presing, pa prvo smanjuju negativu da bi u drugoj deonici preokrenuli rezultat. U dva navrata su vodili sa po 12 poena razlike. U završnoj četvrtini gostujući igrači pojačavaju tempo i dolaze na samo tri razlike. U tim trenucima vođstvo Vojvodine je ozbiljno ugroženo. Međutim, prvo kapiten Vojvodine Ljubičić u prelomnom trenutku pogađa trojku, potom koševe postižu Džonson i Vučetić. Time su obezbeđena nova dva boda.
 
Vojvodina je i ovoga puta taktički igrala veoma dobro, potpuno su izolovali centre Zlatibora i blokirali jednog od najboljih šutera lige Đukanovića, pa su gosti postigli samo 76, premda u proseku postižu preko 95 poena. Svaki od devet novosadskih košarkaša koji je ulazio u igru pružio je maksimum i mada nijedan nije dao više od 13 poena, doprinos svakog izuzetno vrednoj pobedi je veliki.
 
Posle petog kola Vojvodina je na drugoj poziciji, sa istim brojem bodova kao vodeći Zlatibor, a sledeće nedelje gostuje ekipi Tamiša iz Pančeva.
  • Ejie

    30.10.2023 23:37
    Samo tako nastavite pa za par godina da vas gledamo protiv zvezde i partizana.Napred Voša!
  • Lacika

    30.10.2023 00:09
    Bravo
    Samo ostati na zemlji, svi zdravi, prvi u ABA 2 i prvi u Košarkaško ligi Srbije.
  • Anonimus

    29.10.2023 22:53
    Čestitke igračima i treneru, slede nove pobede Voše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport