Jugoslovenski košarkaš Janko Lukovski preminuo u Novom Sadu

Čuveni jugoslovenski košarkaš Janko Lukovski preminuo je u 77. godini, u Novom Sadu.
Lukovski je najveći deo svoje karijere proveo u Rabotničkom, a kao igrač je bio i član juniorske i B reprezentacije Jugoslavije.
 
Tokom seniorske karijere nastupao je i za MZT Skoplje.
Trenerska karijera ga je vodila na razna mesta. Počelo je sa Borecom iz Velesa, nakon čega je preuzeo svoj matični klub - Rabotnički. 
 
Kao trener kadetske reprezentacije imao je priliku da trenira igračke kao što su Dražen Petrović, Zdovc, Paspalj, Sretenović i drugi.
Trenirao je i subotički Spartak, Eđšeg, Profikolor, Borovicu, vodio je Vojvodinu, a trenersku karijeru završio je u klubu Ibon u Nikšiću.
 
U Novom Sadu je osnovao školu košarke Sport Key.
 
Otac je Dragana Lukovskog, takođe bivšeg jugoslovenskog reprezentativca.
  • Сремац

    06.11.2023 19:27
    Легенда
    Вјечнаја памјат мајсторе.
  • Αντώνης Παπασκωνσταν

    06.11.2023 18:04
    Bilo nam je cast upoznati Janka Lukovski dobrog i divnog coveka i vrsnog sportskog pedagoga . Neka mu je vecna slava i sauscescje porodici Lukovski. Janko hvala za sve ! Necemo te nikad zaboraviti ! Vasilis i Antonis Papakonstantinou . Larisa Grcka
  • Gari

    06.11.2023 17:27
    Ovi danasnji u KK Vojvodini ni ne znaju za njegove rezultate, posto nisu ni znali ni igrace( Rebraca nikad nije bio igrac Vojvodine), jer oni misle da Svet pocinje od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport