Vojvodina trojkama do pobede

Novosadski košarkaši su u 13. kolu KLS pobedili Zdravlje sa 104:85 nakon što su, mimo običaja, sjajno pogađali sa distance za tri poena - bili su uspešni 15 puta od 31 pokušaja.
Iz rezultata po četvrtinama 24:26, 20:10, 25:30, 35:19 vidi se da "crveno- beli" nisu lako došli do nove, desete pobede u nizu.
 
Naprotiv, gosti su otvorili utakmicu sa četiri uspešna šuta za tricu i anulirali početno vođstvo domaćina. Do kraja prve deonice uspeli su da razliku povećaju na šest poena.
U drugoj četvrtini Vojvodina je uspela da preokrene rezultat u svoju korist, ali je bilo vidljivo da gosti igraju mnogo bolje nego što bi se očekivalo od ekipe sasvim pri dnu tabele, pri čemu su Leskovčani, zbog prehlade i povreda, nastupili bez dva igrača iz prve petorke.
 
 Treća deonica unela je dodatnu neizvesnost.
Uprkos tri vezane trojke kapitena Ljubičića, Zdravlje pred sam kraj uspeva da prednost "crveno- belih" svede na samo minus tri poena. Napokon, u četvrtoj četvtini Novosađani su zaigrali maksimalnim kapacitetom, šut im je i dalje bio odličan. Polako su povećavali razliku, dok je trener Miloš Isakov Kovačević pružio priliku svim momcima da zaigraju, među njima i debitantima, juniorima Vojinoviću i Savanoviću.
 
Svih dvanaest igrača Vojvodine upisalo se u listu strelaca, a najefikasniji je bio Rakićević sa 18 poena. 
 
 
U redovima gostiju pored pleja Kalahana isticao se i krilni centar Dugalić. Utakmica će ostati u sećanjima navijača po neubičajeno velikom broju pogodaka za tri poena, 15 u korist domaće, 12 u korist gostujuće ekipe.
Nakon ove pobede, Vojvodina je uverljivo na čelnoj poziciji, a u subotu putuje u Zemun na meč sa starim rivalom, ekipom Mladosti.
 
Nakon ovog susreta, košarkaši Vojvodine odlaze u Široki na treći turnir u okviru ABA 2 lige. Igraće dve utakmice, protivnici su banjalučki Borac i tim Podgorice.
  • Anonimus

    12.12.2023 20:54
    Iskusniji briljiraju, a iz podmlatka pristižu nove nade, budući nosioci igre naše Voše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport