Evropski kup u mačevanju "Novi Sad Open" za vikend na Spensu

Evropski kup u mačevanju "Novi Sad Open" održaće se u subotu i nedelju, 27. i 28. januara u hali Spensa.
Evropski kup u mačevanju "Novi Sad Open" za vikend na Spensu
Foto: Pixabay
Tokom dva dana će nastupiti više od 130 kadetkinja i skoro 200 kadeta u disciplini mač, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
 
Takmičenje "Novi Sad Open" deo je evropskog kupa, u okviru kog mladi mačevaoci uzrasta do 17 godina nastupaju širom Evrope sakupljajući bodove na evropskoj rang listi i pripremajući se za velika međunarodna takmičenja.
Takmičenje počinje u subotu, 27. januara u 9 časova nastupom kadeta u pojedinačnoj konkurenciji, a od 13 časova nastupaju kadetkinje u ekipnoj konkurenciji.
 
Drugi dan takmičenja, odnosno nedelja, 28. januara rezervisana je za takmičenja kadetkinja pojedinačno, dok će kadeti zatvoriti turnir svojim ekupnim nadmetanjem.
Mačevalačka takmičenje organizuju se u dve faze. U kvalifikacionom delu nastupaju svi prijavljeni takmičari, podeljeni u grupe, vodeći međusobne borbe do pet pogodaka. Iz svake grupe, takmičari sa najboljim rezultatima prolaze u drugi, eliminacioni deo takmičenja, gde vode borbe do 15 pogodaka. 
 
Poraz u ovom delu takmičenja znači i završetak nastupa za poraženog borca. Pobednici napreduju kroz nekoliko krugova, sve do polufinalnih i finalnih borbi i pobedničkog postolja.
 
Ulaz na sve događaje tokom ova dva takmičarska dana je besplatan. 
  • Gordana

    29.01.2024 12:14
    Lepo za novi Sad
    Gde se mogu videti rezultati ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport