Skopljanci testiraju košarkaše Vojvodine

Košarkaši Vojvodine danas će u utakmici desetog kola ABA 2 lige ugostiti tim MZT iz Skoplja, lane učesnika najjačeg regionalnog nadmetanja.
Skopljanci testiraju košarkaše Vojvodine
Foto: 021.rs
Biće to poslednji turnir u sklopu četvrtog "balona", koji se od ponedeljka odigrava u Novom Sadu, a u okviru kog su na programu tri kola. 
 
Oba večerašnja rivala su prethodnih dana zabeležila po dve pobede, pa će pobednik sa sva tri uspeha biti najbolji učesnik svojevrsne nedelje košarke u najvećem vojvođanskom gradu.
Skopljanci su lane igrali ABA ligu i ostvarili sedam pobeda, da su imali jednu više opstali bi. 
 
U redovima MZT nastupaju braća Stojanovski, najbolji košarkaši u istorije Makedonije, tu je i iskusni centar Krstevski. Na kaljenju u vodećem makedonskom timu nalazi se i nada srpske košarke Tanasković, a neposredno pred novosadski turnir MZT-u je iz banjalučke Igokee pristupio i odlični krilni centar Delalić. Reč je veoma iskusnoj i ekipi sposobnoj da iznenadi i timove bolje od sebe.
Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević podseća da će dva prethodna uspeha Vojvodine dobiti na značaju tek ako usledi i treća uzastopna pobeda. 
 
Naime, samo u tom slučaju "crveno- beli" bi po bodovima sustigli dve vodeće ekipe, Zlatibor i Spartak. Sva tri tima bi sa osam pobeda i dva poraza imala po 16 bodova. 
 
No, da bi se pobedio neugodan rival, potrebno je da svi igrači domaćeg tima budu raspoloženi za igru i ekipa ponovi kvalitet igre iz dva prethodna meča.
 
Utakmica Vojvodina-MZT igraće se u Maloj sali Spensa od 18 časova.
  • Sreten

    04.02.2024 17:09
    Bravo
    Idemoo
  • Anonimus

    04.02.2024 14:33
    Biće još jedan uspeh " crveno- belih", još jedan korak ka ABA ligi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport