Košarkaši Vojvodine savladali Tamiš: Revanš za poraz u prvom delu šampionata

Košarkaši Vojvodine su u 21. kolu Košarkaške lige Srbije savladali Tamiš sa 100:65 i tako punom merom uzvratili za poraz u prvom delu šampionata.
Po četvrtinama rezultat je glasio 32:14, 17:16, 27:16, 24:19.
 
Ohrabreni značajnom pobedom potiv Zlatibora, Novosađani su nastavili sa kvalitetnom igrom. Motiv više u susretu sa Pančevcima bila je i želja da se revanširaju za neuspeh u gradu na Tamišu.
I odista, domaći tim je od prvog trenutka zaigrao agresivno i dinamično. Napokon se razigrao i Kaningem, pa su crveno-beli već u prvih deset minuta ostvarili prednost od 18 poena. 
 
Sasvim neočekivano, domaćini su već u prvoj četvrtini zabeležili čak pet trojki, pa je katastrofa gostiju bila vidljiva.
Momčad Tamiša je u drugoj deonici pokušala da parira raspoleženom novosadskom timu, ali je to bilo sve što su učinili. 
 
U drugom poluvremenu nadmoć crveno-belih je neprekidno uvećavana, a trener Miloš Kovačević je ugodno veče iskoristio da pruži priliku svoj dvanaestorici igrača.
 
Povratak Marka Ljubičića na teren je jasno pokazao koliko kapiten tima znači za Vojvodinu. Bio je lucidan u građenju igre i sa tri trojke iz pet pokušaja veoma precizan. 
 
Zapravo, domaćini su danas bili pucački raspoloženi: postigli su 15 trojki iz 32 pokušaja, što je do sada neostvaren procenat uspešnosti. Gotovo svaka druga lopta sa distance je završila u protvničkom košu. 
 
U domaćoj ekipi sa 17 poena i 10 skokova zapažen je bio i Tajrel Džonson, dok je u redovima Tamiša nešto bolji od ostalih bio iskusni Čučković.
 
Posle ove pobede, Vojvodina je sačuvala lidersku poziciju na tabeli. Zbog odigravanja završnice Kupa Radivoja Koraća i utakmica reprezentacija, sledi pauza u KLS, pa sledeći susret Novosađani igraju u Novom Pazaru tek 28. februara. 
 
U međuvremenu, u četvrtak će u Nišu igrati četvrfinalni susret Kupa Radivoja Koraća protiv tima Mege.
  • Anonimus

    10.02.2024 21:53
    Puni potencijal Vojvodina će pokazati kada bude najpotrebnije, u završnici Košarkaške lige Srbije i u razigravanju ABA 2 lige...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.