Svaki poen vredi više: Vojvodina i Hercegovac u humanoj misiji na Mozzart kupu Radivoja Koraća

Fondacija Mozzart za svaki poen tokom nadmetanja za Mozzart Kup Koraća u Nišu donira 1.000 dinara.
Košarkaši Borca, Čačka 94, Vojvodine i Hercegovca iz Gajdobre probaće da pomrse račune beogradskim klubovima na završnom turniru nacionalnog kupa u Nišu, a imaće i dodatni motiv u borbi za "Žućkovu levicu". 
 
Fondacija Mozzart sprema još jednu akciju u okviru koje će brojati svaki pogodak, a potom donirati novac u humanitarne svrhe. Svaki poen ovoga puta vredi 1.000 dinara.
Tradicionalni slogan "Svaki poen vredi više" letos je dao krila "orlovima" na putu do svetskog srebra, a sada će košarkaši Partizana, Crvene zvezde, Mege, čačanskog Borca, FMP-a, Vojvodine, Čačka 94 i Hercegovca iz Gajdobre biti ujedinjeni u humanoj misiji.
 
Tokom Mundobasketa je na isti način prikupljeno skoro dva miliona dinara za razvoj školskog sporta.
Sada će i najbolji srpski timovi koji nastupaju u ABA ligi, zatim Vojvodina kao lider Košarkaške lige Srbije, odnosno Čačak 94 i Hercegovac kao finalisti drugostepenog Kupa Srbije, imati poseban zadatak tokom Mozzart Kupa Koraća.
 
Što se više mrežice budu tresle u prepunom "Čairu", to će i veći biti iznos koji Fodacija Mozzart donira u humanitarne svrhe.
 
 
Akcija "Svaki poen vredi više" imala je velikog odjeka tokom planetarnog šampionata u Manili, a srpski reprezentativci Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić uručili su donacije osnovnim školama koje su pohađali – u Čačku, Zrenjaninu i Bratuncu.
 
Podsetimo, u godini kada je KSS obeležavao sto godina košarke u Srbiji, Fondacija Mozzart završila je akciju "Sto terena za jednu igru" i dobila priznanje od Saveza za popularizaciju i razvoj igre pod obručima na ovim prostorima.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.