Posle tri sata borbe Voša srušila Crvenu zvezdu

Odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu, 3:2 u setovima, u 16. kolu Superlige.
Meč je trajao čak tri sata, a po setovima se igralo 23:25, 25:23, 21:25, 31:29, 27:25.
 
Bio je to meč za najveće odbojkaške sladokusce, veliki derbi dva prvoplasirana tima na tabeli, bez sumnje i najlepši duel dosadašnjeg dela prvenstva. 
U sjajnoj atmosferi male sale Spensa igralo se maksimalno za svaki poen i svaku loptu – do poslednjeg daha.
 
Poveli su Novosađani posle odličnih servisa Stankovića 7:2, ali je Zvezda uzvratila na isti način predvođena Nikolićem i Omarom, te je okrenula i imala čak i 18:14 posle asa Stefanovića. 
Ušao je tada Elezović umesto Bajandića, a domaćin je na servis Ubiparipa i odličnom reakcijom Elezovića uveo set u neizvesnu završnicu, u kojoj su Beograđani ipak bili sigurniji.
 
Smenjivale su se ekipe u vođstvu i u nastavku. Umesto Stankovića i Milanovića, ušli su u drugom setu Kisić i Kopitić i doneli novu energiju. 
 
Kapiten je odlično servirao, a Kopitić je odigrao možda i ključnu ulogu u finišu, kada je najpre napravio as, a onda bio precizan u kontranapadu za 24:22. Produžili su gosti set za poen, a tačku na ovaj deo igre stavio je Bajandić za 1:1.
 
Imala je priliku Voša i u trećem periodu, ali je odličan protivnik okrenuo negde na polovini i uspeo da odoli napadima domaćina. Usledila su tada dva definitivno najkvalitetnija, najduža i najuzbudljivija seta. Vratili su se u igru Milanović i Stanković i pokazalo se to kao pravi potez. 
Bilo je borbe na obe strane, ali je do meč lopte stigla Crvena zvezda. Ipak, još jednom su puleni trenera Marka Narančića pokazali da u ovakvim završnicama ne posustaju i da za njih ne postoji nemoguće. 
 
I upravo tako izborili su se Novosađani za taj – brek, u kojem su se opet vraćali više puta i ostavili srce na terenu. Čak do 27:25 igralo se u taj-breku, u kojem su igrači Voše, kako oni to vole da kažu, uspeli da iščupaju radijator iz zida.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.